Snitele din cartofi. Ingrediente:
- 4 cartofi mari;
- 5/6 crengute de patrunjel;
- un catel de usturoi;
- un pahar de pesmet;
- un pahar de parmezan ras;
- 2 oua;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust.
- ulei vegetal de floarea-soarelui.
Snitele din cartofi. Mod de preparare:
- spala cartofii;
- pune cartofii la fiert(fierbe-i cu coaja!);
- cat cartofii fierb, spala patrunjelul si toaca-l intr-un castron;
- da usturoiul prin presa si muta-l in castronul cu patrunjelul tocat;
- adauga parmezanul ras, pesmetul, sarea si piperul negru macinat peste amestecul de usturoi si patrunjel;
- amesteca bine;
- curata cartofii de coaja si paseaza-i;
- dupa ce se racesc, muta-i in bolul cu celelalte ingrediente;
- adauga ouale si amesteca;
- adauga amestecul de parmezan si mai amesteca bine o data;
- fa snitele din aluatul abia obtinut(marimea ramane la aprecierea ta. Important este ca snitelele sa incapa in tigaie);
- incinge tigaia cu putin ulei de floarea-soarelui;
- prajeste snitelele de cartofi in uleiul incins. Snitele trebuie sa fie rumenite(nu arse!) pe ambele parti;
- consuma snitelele impreuna cu un sos de iaurt cu usturoi si marar.
Citeste si: Cum sa faci snitele de soia