Cum sa pregatesti ardei umpluti cu varza si morcov

Cum sa pregatesti ardei umpluti cu varza si morcov

Iarna se apropie, asa ca trebuie sa te pregatesti din plin. Cureti centrala, iti faci stocul de lemne sau de peleti, dar nu uiti nici de importantele conserve. Din ultima categorie te ajutam cu o reteta simpla si delicioasa. Vorbim despre ardeii umpluti cu varza si morcov.

Ardei umpluti cu varza si morcov. Ingrediente:

- 2 kilograme de ardei potrivit ca marime(sa incapa in borcane);

- 700 grame de varza;

- 300 grame de morcov;

- 100 grame de telina;

- 5 catei de usturoi;

- un ardei iute;

- o lingurita de sare;

Ardei umpluti cu varza si morcov. Ingrediente pentru marinada:

- un litru de apa;

- 150 grame de zahar;

- 150 mililitri de otet de 9 %;

- 100 grame de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 50 grame de sare;

- 2 frunze de dafin;

- 3/4 boabe de piper negru;

- 3/4 boabe de ienibahar.

Ardei umpluti cu varza si morcov. Mod de preparare:

- curata ardeii fara sa-i rupi. Elimina-le coditele, semintele si nervurii;

- blanseaza ardeii intr-o oala cu apa clocotita, timp de cateva minute;

- scoate ardeii din apa si lasa-i la racit;

- cat se racesc ardeii, pregateste umplutura. Da morcovul printr-o mandolina, taie varza fideluta si apoi taie marunt tulpinile de telina(sau foloseste radacina de telina data prin razatoare);

- taie marunt ardeiul iute si pe cel dulce;

- muta toate legumele intr-un vas incapator si amesteca-le cu sarea;

- lasa legumele la racit;

- umple ardeii cu amestecul de legume pe care abia l-ai preparat;

- asaza ardeii in borcane curate si uscate;

- pregateste marinada. Toarna apa intr-o oala, adauga frunzele de dafin, boabele de piper negru si de ienibahar, sarea si zaharul;

- pune oala pe foc si adu compozitia in punctul de fierbere;

- aduaga otetul si uleiul vegetal. Dupa ce a dat iar in clocot, da marinada de pe foc;

- umple borcanele de ardei cu marinada si pune-le capace, dar fara sa le inchizi ermetic;

- muta borcanele intr-o cratita tapetata cu un prosop de bucatarie;

- toarna apa in cratita pana la nivelul umerilor borcanelor;

- adu apa in punctul de fierbere si sterilizeaza borcanele un sfert de ora(daca sunt de 1 litru. Daca sunt mai mari, lasa-le in ca 10 minute);

- scoate borcanele din vas si pune-le capacele ermetic;

- intoarce borcanele cu fundul in sus si las-ale la racit sub un material calduros(patura, geaca etc);

- muta borcanele in locul pentru depozitare.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac ardeii capia? Daca da, astazi avem o reteta speciala de capia intregi la conserva. O...
Ai o recolta bogata de ardei? Ii vei conseva, cel mai probabil. la saramura si la otet,...
Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se...