Vinete teryiaki. Ingrediente:
- 2 vinete de marime medie taiate cubulete;
- 4-5 catei de usturoi tocati;
- un ardei capia tocat;
- o lingura de ghimbir proaspat tocat sau ghimbir marinat;
- 5-6 linguri de ulei de cocos sau masline;
- o lingurita de ulei de susan;
- o lingura de otet de orez;
- 2 fire de ceapa verde taiate rondele;
- 200 grame orez basmati;
- sare si piper, dupa gust;
- o lingura seminte de susan.
Ingrediente pentru sosul teriyaki:
- 2 linguri de sos de soia;
- o lingura de ulei de susan;
- o lingura de unt de arahide;
- o lingurita de otet de orez;
- o lingurita de sirop de artar;
- o jumatate de lingurita de chilli macinat;
- o cana de apa filtrata.
Vinete teryiaki. Mod de preparare:
- fierbe orezul basmati in apa cu sare circa 12 minute;
- amesteca bucatile de vinete cu sare, piper, ulei de susan, otet de orez, intr-un castron;
- amesteca intr-un alt castron toate ingrediente pentru sosul teriyaki;
- incinge uleiul de masline/cocos intr-o tigaie adanca;
- in aceeasi tigaie, rumeste usturoiul, ardeiul capia si ghimbirul;
- adauga sosul teriyaki si amesteca;
- adauga bucatile de vinete si amesteca iar;
- da focul la mediu , pune un capac si mai gateste pentru aproximativ 10 minute;
- adauga, la final, semintele de susan si ceapa verde, amesteca si serveste cu orez basmati.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci SALATA de VINETE. Evita aceasta greseala