Stim ca faci niste vinete dementiale! Dar oare reusesti sa pastrezi cuptorul curat? Daca nu, stim unde gresesti! Nu intepi vinetele inainte de a le coace! Si uite asa explodeaza, murdarind peste masura interiorul cuptorului. Acum, ca am stabilit acest detaliu important, sa trecem la reteta propriu-zisa.
Ingrediente:
- 6 vinete mari;
- 170 ml de ulei de floarea soarelui;
- 2 cepe mici( galbene sau rosii);
- rosii(pentru decor)
- frunze de patrunjel(pentru decor);
- sare, dupa gust;
- piper negru, dupa gust.
Mod de preparare:
- spala vinetele si sterge-le cu un prosop de bumbac.
- pune vinetele la copt, dupa ce le intepi cu o furculita.
- poti coace vinetele si p o tabla subtire de fier pusa direct pe ochiul de la aragaz
- in varianta cuptor, pune-le intr-o tava si coace-le circa 80-85 minute, la 150 grade.
- deschide cuptorul, dupa primele 30-35 minute, pentru a intoarce vinetele.
Spor la treaba si pofta buna!