Cum sa faci SALATA de VINETE. Evita aceasta greseala

Cum sa faci SALATA de VINETE. Evita aceasta greseala

Salata de vinete se afla pe lista preferata de mancaruri a romanilor. Cu greu ne putem imagina o gospodina care sa nu faca o asemenea minunatie. Cu toate astea, se comite o mica eroare in aproape orice bucatarie.

Stim ca faci niste vinete dementiale! Dar oare reusesti sa pastrezi cuptorul curat? Daca nu, stim unde gresesti! Nu intepi vinetele inainte de a le coace! Si uite asa explodeaza, murdarind peste masura interiorul cuptorului. Acum, ca am stabilit acest detaliu important, sa trecem la reteta propriu-zisa.

Ingrediente:

- 6 vinete mari;

- 170 ml de ulei de floarea soarelui;

- 2 cepe mici( galbene sau rosii);

- rosii(pentru decor)

- frunze de patrunjel(pentru decor);

- sare, dupa gust;

- piper negru, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala vinetele si sterge-le cu un prosop de bumbac.

- pune vinetele la copt, dupa ce le intepi cu o furculita.

- poti coace vinetele si p o tabla subtire de fier pusa direct pe ochiul de la aragaz

- in varianta cuptor, pune-le intr-o tava si coace-le circa 80-85 minute, la 150 grade.

- deschide cuptorul, dupa primele 30-35 minute, pentru a intoarce vinetele.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Servite adeseori in combinatie cu ceapa sub forma de salata, vinetele sunt asortate cu aceasta leguma care...
Vinetele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta! Sunt sanatoase, gustoase si satioase, fara sa provoace probleme...
Se aleg pentru conservele de iarna vinete tinere, proaspete, de marime potrivita, care sa incapa cate doua...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare