Reteta: Tarta de praz VEGANA

Reteta: Tarta de praz VEGANA

In mod normal, orice tarta este preparata pe baza de oua. Pentru toti cei care nu consuma, insa,  produse de origine animala, exista o alternativa de luat in seama: tarta de praz VEGANA.

Ingrediente:

-miez de praz tocat fin(3 bucati);

-2 salote(cepe frantuzesti) tocate fin;

-25 grame de margarina;

- 4 cartofi taiati in felii subtiri;

-25 grame drojdie de bere;

-100 grame de faina;

-200 ml de lapte simplu de soia;

-nucsoara dupa gust;

-sare si piper dupa gust;

-ulei de arahide.

Mod de preparare:

1

Topiti margarina intr-o cratita;

2

Adaugati ceapa si prazul in untul topit si amestecati. Condimentati cu sare si piper. Adaugati nucsoara;

3

Adaugati feliile de cartofi. Prajiti la foc mic in jur de 20-30 minute;

4

 Luati de pe foc si lasati sa se raceasca;

5

 Scoateti cartofii din cratita si puneti-i deoparte. Incalziti cuptorul la o temperatura cuprinsa intre 110 si 220 grade Celsius;

6

 Ungeti vasul de tarta. Puneti, apoi, ceapa si prazul fierte in el;

7

Intr-un castron, adaugati drojdia de bere, laptele de soia si faina cernuta. Bateti-le bine;

8

Turnati amestecul lichid peste praz si ceapa in vasul de tarta;

9

Aranjati estetic cartofii peste amestec;

10

Puneti compozitia la cuptor. Lasati la copt aproximativ o jumatate de ora;

11

Tarta este gata! O puteti consuma calda sau rece. Combinati-o cu o salata la alegere. Pofta buna!

Nu evitati sa consumati praz! Beneficiile acestuia sunt uimitoare. Lupta impotriva cancerului de colon, combate gripa, creste imunitatea si detoxifica organismul. Iar acesta sunt doar cateva dintre minunile pe care le poate face aceasta leguma…

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun....
Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare...
Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi...