Glucotrol XL

Citeste prospectul medicamentului  Glucotrol XL si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Ca adjuvant al dietei la pacientii cu diabet zaharat insulino-independent, atunci cand dieta adecvata nu este suficienta.

Compozitie calitativa si cantitativa: Tablete de glipizide GITS contin 5, 10 sau 20 mg de glipizide (Ph. Eur).

Forma farmaceutica: Tablete cu eliberare controlata.

Posologie si mod de administrare: Ca la orice agent hipoglicemiant, doza trebuie adaptata la fiecare caz in parte. Doza initiala recomandata este de 5 mg/zi, administrata la micul dejun. Pentru folosirea la pacientii varstnici si la alti pacienti cu risc de aparitie a hipoglicemiei a se vedea "Folosirea la varstnici si pacienti cu risc". Titrarea: In general dozele se cresc cu 5 mg in functie de glicemie. Este necesar un interval de cateva zile intre titrarii. Nivelurile plasmatice de platou se ating in a 5a zi de dozare. Pacientii varstnici necesita 1 pana la 2 zile in plus.

Doza de mentinere: Pacientii sunt controlati cu un regim de dozaj o data pe zi. Doza maxima recomandata este de 20 mg deoarece efectul hipoglicemiant maxim este observat la acest nivel. Pacientii tratati cu glipizide standard cu doze cuprinse intre 5 si 20 mg zilnic pot fi schimbati pe Glucotrol XL o data pe zi la doza echivalenta cea mai apropiata. Folosirea la copii. Siguranta si eficacitatea folosirii la copii nu au fost stabilite. Folosirea la pacientii varstnici si pacientii cu risc.

Pagina 1/12

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O dieta pentru diabet zaharat consta intr-o alimentatie simpla si sanatoasa, intentionata sa ajute la controlul producerii...
Cafeaua nu te ajuta doar sa te trezesti de dimineata ci si sa...slabesti! Bine, nu de una...
Patrunjelul reprezinta o bomba de vitamina C, fiind de 4 ori mai bogat in acest compus organic...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare