Medacter, crema dermatologica

Citeste prospectul medicamentului Medacter, crema dermatologica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Micoze superficiale (dermato sau epidermomicoze): a) micoze foliculare localizate pe pielea acoperita cu par; b) onicomicoze; c) micoze ale pielii glabre produse de Epidermophyton, Malassezia; d) micoze ale mucoaselor produse de Candida.

Pitiriazis versicolor. Balanita si infectii periscrotale. Infectii cu alti fungi sau actinomicete. Otomicoze: infectii fungice sau suprainfectii cu microorganisme grampozitive.

Antifungic-crema dermatologica.

Compozitie: 100 g crema contine: Miconazol nitrat 2 g. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica: Substanta activa a produsului Medacter este nitratul de miconazol, din grupa imidazolului.

Este un agent antifungic de sinteza cu spectru larg de actiune si anume: dermatofiti, fungi, specii de streptomyces. Poseda o activitate antibacteriana contra microorganismelor grampozitive. Efectul antipruriginos este prezent dupa 2-3 zile de la inceputul tratamentului, cu mult inainte de vindecarea finala.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la oricare din componentele preparatului.

Reactii adverse: Se va evita aplicarea de substante acide inainte de folosirea cremei, deoarece o poate inactiva. In infectiile cu Candida se va evita folosirea sapunurilor cu pH acid deoarece acestea favorizeaza dezvoltarea Candidei.

Mod de administrare: In infectiile cutanate: Aplicatii locale de 1-2 ori/zi. Tratamentul se va continua fara intrerupere pana la disparitia completa a infectiei (de regula 2-4 saptamani). Onicomicoze: Unghiile se vor scurta la maximum posibil. Crema se aplica local de 1-2 ori/zi si se va acoperi cu pansament compresiv. Tratamentul va fi continuat fara intrerupere pana la aparitia unghiei sanatoase (de obicei 3 luni). Otomicoze: Crema se va aplica in conductul auditiv extern de 2 ori/zi cu ajutorul unui betisor de igiena locala.

Forma de prezentare: Crema 2% in tub de 30 g.

Producator: Faran

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Medacter, crema vaginalasi afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Vulvovaginite...
Citeste prospectul medicamentului Dafnegin, ovule 100 mgsi afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Miconazol, comprimate vaginale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...