Paracetamol 500 mg

Citeste prospectul medicamentului Paracetamol 500 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: cefalee, nevralgii, mialgii; sinuzita; dureri dentare; dismenoree; stari febrile.

Compozitie: 500 mg paracetamol, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeutica: Analgezic - antipiretic.

Reactii adverse: Produsul este, in general, bine tolerat. Rareori pot apare eruptii cutanate si foarte rar trombocitopenie.

Contraindicatii: Insuficienta renala; insuficienta hepatocelulara; deficit de G-6-PD.

Precautii: Ca in cazul oricarui medicament, administrarea acestui produs femeilor insarcinate si celor care alapteaza se va face cu avizul prealabil al medicului.

Interactiuni cu alte medicamente: Accentueaza efectele anticoagulantelor de sinteza; asocierea cu medicamente inductoare enzimatice (fenobarbital si alte antiepileptice, rifampicina, etc.) conduce la cresterea hepatotoxicitatii; este potentat de metoclopramid.

Doze, mod de administrare: Adulti: 1-2 comprimate o data, repetand doza, daca este nevoie, la 4-6 ore, fara a depasi 6 comprimate in 24 de ore. Copii 6-12 ani: 1/2 din dozele pentru adulti. Nu se recomanda administrarea medicamentului copiilor cu greutate corporala sub 8 kg. Durata recomandata a tratamentului este de 5 zile. Durata maxima a tratamentului este de 10 zile.

Forma de prezentare: Cutii continand 20 comprimate.

Conditii de pastrare: In ambalajul original, la temperaturi cuprinse intre 15 - 30 grade Celsius. Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Labormed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaldiar, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaldiar...
Citeste prospectul medicamentului Zaldiar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Combinand efectul rapid...
Citeste prospectul medicamentului Paracetamol, supozitoare si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...