Cum se prepara cuscusul?

Cum se prepara cuscusul?

Cuscusul este un preparat berber, facut din gris si faina de grau, care se serveste in mod traditional cu carne sau tocanita de legume, insa poate fi consumat si ca atare sau ca garnitura pentru o serie de alte preparate.

Iata cum se prepara cuscusul:

Ingrediente:

- 500-750 ml de apa

- un betisor de scortisoara

- o frunza de dafin

- 1 kg de gris de grau

- o lingurita de sare

- 1 1/2 cana de faina de grau

- 250 ml de ulei vegetal

A. Prepararea cuscusului pas cu pas

1

Fierbeti apa intr-o oala pentru gatit la abur. Inainte ca cuscusul sa fie gatit la abur, adaugati betisorul de scortisoara si frunza de dafin.

2

Puneti grisul intr-un bol si adaugati incet faina, sarea si o treime din apa fiarta.

3

Amestecati bine ingredientele si apoi treceti compozitia printr-o sita. Aveti grija sa maruntiti cocoloasele mari de gris, care nu trec prin sita, deoarece acestea nu se vor gati uniform.

4

Gatiti amestecul de gris in oala cu aburi timp de 15 minute.

5

Turnati grisul gatit intr-in bol si afanati-l cu o furculita, pentru a deveni pufos.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alternativa la pasca cu branza sau la cea cu orez este pasca umpluta cu gris si...
Crema de gris cu vanilie este un dulce excelent care poate fi preparat in orice sezon. Ingrediente: ...
Din gris se pot prepara si chiftele de gris care merg servite simple, ca aperitiv. Ingrediente: ...