Cum sa faci PASTE cu CALAMARI

Cum sa faci PASTE cu CALAMARI

Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru acest sezon, nu sta pe ganduri si urmeaza reteta de mai jos!

Ingrediente paste cu calamari(4 portii):

- 900 grame de calamari (medii)

- 300 grame de paste (fettuccine ori in forma de scoici)

- o jumatate de legatura de patrunjel;

- 8 linguri de ulei extravirgin de masline;

- 4 linguri de suc de lamaie;

- coaja rasa de la o lamaie mica;

- sare;

- piper;

- fulgi de chili

Mod de preparare:

- scoate pielea calamarilor cu punctisoare visinii incepand de la coada, din acea zona se desprinde foarte usor.

- trage afara capul (tentaculele). Va iesi cu un intestin care trebuie indepartat.

- curata tubul alb in interior. Initial, iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoate tot ce e gelatinos in interior. Introdu tubul sub jet de apa si curata interiorul bine

- cura capul: intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoate-l strangand de la baza asa cum ai elimina un cos ; taie ochii folosind o foarfeca sau un cutit.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase...
Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult...
Esti obisnuita sa pregatesti ouale de Paste folosind vopsea din comert! Ai putea incerca o varianta pe...