Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta rapida si usor de preparat sunt spaghetele cu sos de rosii.
O reteta rapida si usor de preparat sunt spaghetele cu sos de rosii.
Ingrediente:
- 400 grame spaghete,
- 100 g branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- sare.
Pentru sos:
- 500 g rosii,
- o lingurita zahar,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
Se fierb 3 litri apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul spaghetelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta.
Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin sa clocoteasca incet.
Spaghetele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase.
Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece.
Se pun in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut in mai multe bucati pentru a se topi repede si doua linguri de branza rasa.
Se misca cratita pana incepe branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de brinza si se tin o clipa pe foc sa se infierbante, fara sa se mai topeasca branza. Se toarna in farfurie, se servesc firbinti.
Se face un sos de rosii cu zahar, sare, putin unt. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa spaghetele cu sos cat trebuie.
Se toarna peste spaghete sau se serveste separat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.