Spaghete cu sos de rosii

Spaghete cu sos de rosii

O reteta rapida si usor de preparat sunt spaghetele cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 400 grame spaghete,
- 100 g branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- sare.

Pentru sos:

- 500 g rosii,
- o lingurita zahar,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierb 3 litri apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul spaghetelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta.

2

Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin sa clocoteasca incet.

3

Spaghetele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase.

4

Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece.

5

Se pun in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut in mai multe bucati pentru a se topi repede si doua linguri de branza rasa.

6

Se misca cratita pana incepe branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de brinza si se tin o clipa pe foc sa se infierbante, fara sa se mai topeasca branza. Se toarna in farfurie, se servesc firbinti.

7

Se face un sos de rosii cu zahar, sare, putin unt. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.

8

Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa spaghetele cu sos cat trebuie.

Se toarna peste spaghete sau se serveste separat.

Etichete: spaghete, sos rosii, branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spaghetele cu sos de rosii este o reteta usor de preparat si foarte apreciata la noi in...
Daca iti plac pastele italienesti, probeaza in propria bucatarie si aceasta reteta de spaghete milaneze cu sos...
O reteta foarte apreciata de gurmanzi sunt spaghetele cu carne de vita si sos. Iata cum se...