Cum sa faci CREVETI cu OREZ

Cum sa faci CREVETI cu OREZ

Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi, sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata. De asemenea, sunt foarte bogati in proteine, insa nu contin multe grasimi saturate.

Astazi, iti prezentam reteta pentru creveti cu orez.

Ingrediente:

- 500 grame de creveti proaspeti (nedecorticati);

- o cana de orez cu bob lung (200-250 grame);

- un ardei gras (rosu, verde sau in combinatie);

- o ceapa mare;

- 2 catei usturoi;

- 2 rosii din conserva;

- 50 ml de vin alb sec;
- 4 linguri ulei;

- un sfert de  lingurita chimion/cumin;

- o jumatate de lingurita turmenic;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- fierbe 1.5 l apa cu sare intr-o oala.

- adauga crevetii, dupa ce clocoteste apa.  Lasa-i pana devin roz (1-2 minute).

- scurge-i de apa, dar retine apa de pe ei. Apa o vei pune inapoi in oala.

- curata crevetii de cap, de  coaja si de coada. Lasa coada doar la 6 creveti (o sa-i folosesti pentru decor). Crevetii curatati complet ii vei taia in 3-4 bucati.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al...
Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o...
Vrei sa ai pe masa de Paste oua decorate cu orez si colorant alimentar? Atunci vezi ce...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare