Merluciu la cuptor. Ingrediente:
- 800 grame de file de merluciu;
- o lingura de mustar;
- o lingura de crema balsamica;
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- 2 linguri de smantana fermentata;
- 50 grame de cascaval;
- sare si piper negru macinat, dupa gust;
- 3 linguri de ulei (pentru prajit si uns tava).
Merluciu la cuptor. Mod de preparare:
- spala pestele si elimina-i oasele;
- taie pestele in bucati si aseaza-l pe tava unsa cu ulei;
- presara fiuelul cu sare si piper negru macinat, dupa cum doresti;
- amesteca mustarul si crema balsamica;
- unge pestele cu compozitia rezultata(foloseste o pensula de bucatarie);
- lasa fileurile la marinat pentru un sfert de ora;
- in aceasta perioada, taie ceapa in cubulete si da morcovul prin razatoarea mare;
- prajeste ceapa si morcovul intr-o cantitate mica de ulei, pana se vor inmuia. La final, asezoneaza-le cu sare si piper negru macinat dupa gust;
- imprastie prajeala pe suprafata bucatilor de peste;
- raspandeste smantana fermentata pe legumele prajite cu ajutorul unei furculite;
- presara cascavalul dat prin razatoarea mica peste ele.
- coace pestele timp de jumatate de ora in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius.
Citeste si: Peste la cuptor cu sos alb