Cum sa faci Nigiri Somon

Cum sa faci Nigiri Somon

Nigiri somon este un preparat ce contine orez aromatizat si somon proaspat. Este un sushi delicios, care se prepara foarte usor. Spre deosebire de alte tipuri de sushi, nu necesita o folie de alge marine.

Ingrediente:

- orez pentru sushi;

- un file de somon proaspat;

- wasabi;

- o ceasca de apa;

Mod de preparare:

1. Taie somonul in felii subtiri;

2.  Gateste orezul de sushi, conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu folosi orez normal, pentru ca nu este suficient de gras(lipicios) pentru a face sushi;

3. Formeaza bile de orez. Inmoaie degetele in apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de ele. Scoate din oala orez cam cat 3/4 din suprafata palmei si incepi sa-l framanti si sa-i dai forma: partea de jos trebuie sa fie plata, in timp ce varfurile si partile laterale vor fi rotunjite. Fiecare bila de orez ar trebui sa fie suficient de mare pentru a putea adauga o felie de somon in partea de sus;

4. Adauga Wasabi. Pune putin wasabi pe o parte a feliei de peste. Nu folositi in exces! Este picant! Wasabi se foloseste atat pentru gust cat si pentru faptul ca reprezinta un lipici intre peste si orez;

5. Asambleaza nigiri. Lipeste felia de somon( cu partea pe care ai pus wasabi) de forma de orez. Apasa cele doua componente pana obtii o forma rotunjita. Tine orezul intr-o mana si cu cealalta apasa somonul.

Gata! Ai gatit Nigiri Somon! Acest preparat simbolizeaza pacea si armonia. Adesea, e servit cu alte tipuri de sushi, dar poate fi consumat si ca aperitiv sau ca garnitura la felul doi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum...
Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare