Ingrediente pentru aluat - 2 pizza:
- 500 grame de faina;
- 40 mililitri de ulei de masline;
- 275 mililitri de apa plata;
- o lingurita sare;
- 25 grame de drojdie proaspata.
Ingrediente pentru topping:
- suc de rosii;
- cateva cuburi mozzarella;
- cateva frunze busuioc proaspat.
Mod de preparare:
- amesteca intr-un bol incapator faina integrala cu faina alba.
- dizolva drojdia in apa calduta si toarn-o intr-un gol format in mijlocul fainii, impreuna cu uleiul si sarea.
- framanta aluatul pana cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului.
- imparte-l in doua si pune-l la crescut pentru 30 de minute.
- ia una dintre cele 2 bucati de coca, intinde-o subtire cu facaletul sau cu mainile si pune-o intr-o forma rotunda de pizza. Deasupra aluatului intinde sosul de rosii, pune bucatile de mozzarella si frunzele de busuioc.
- pune la frigider cealalta bucata de coca pentru a fi folosita a doua zi.
- introdu compozitia la cuptorul preincalzit la 240 de grade pentru aproximativ 12-15 minute. Pizza nu se lasa mai mult la cuptor pentru a nu se intari.
- taie pizza in triunghiuri si serveste-o imediat.
Pofta buna!