Cum sa faci pizza Pepperoni

Cum sa faci pizza Pepperoni

Pizza Pepperoni! Probabil ca ai auzit de ea sau, poate, chiar ai mancat-o in vreun restaurant cu specific. Nu stim, insa, daca ai preparat-o vreodata in propria bucatarie. Daca nu ai facut-o, aceasta reteta este pentru tine.

Pizza Pepperoni. Ingrediente pentru aluat:

- 350 grame de faina;

- o lingurita de sare;

- o lingurita de zahar;

- o lingurita si jumatate de drojdie uscata;

- 250 mililitri de apa;

- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pizza Pepperoni. Ingrediente pentru sosul de rosii:

- 500 grame de rosii;

- 2 catei de usturoi;

- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui/de masline;

- sare, dupa gust;

- condimente, dupa gust.

Pizza Pepperoni. Ingrediente pentru umplutura:

- 2 linguri de ulei de masline;

- 100 grame de parmezan;

- 150 grame de mozzarella;

- 50 grame de salam pepperoni.

Pizza Pepperoni. Mod de preparare:

- prepara aluatul. Cerne faina intr-un castron adanc si amestec-o apoi cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Fa o adancitura in faina si toarna apa calda si uleiul vegetal. Amesteca la inceput putin aluatul cu spatula, apoi framanta-l cu mainile. Vei obtinei o bila de aluat moale, omogen si usor lipicios;

- taie aluatul in doua parti relativ egale. Vei obtine doua pizza subtiri , cu un diametru de circa 30 centimetri;

- modeleaza fiecare bucata in forma de bila;

- pune bilele in cate un castron uns cu ulei vegetal. Unge si aluatul deasupra;

- acopera castronul cu un prosop de bucatarie curat si lasa aluatul la dospit circa 2 ore;

- cresteaza fiecare rosie;

- muta rosiile crestate intr-un castron;

- acopera rosiile cu apa clocotita;

- lasa rosiile in apa 3 minute;

- varsa apa si toarna peste rosii apa rece. Lasa iar rosiile in apa 3 minute. Decojeste-le;

- taie rosiile in bucati medii, apoi da-le prin blenderul de imersie, pana cand obtii un sos omogen;

- incinge tigaia cu uleiul de masline si adauga usturoiul taiat marunt in ea. Prajeste putin usturoiul;

- adauga sosul de rosii in tigaie si amesteca;

- lasa amestecul sa fiarba la foc mediu, timp de 5 minute, fara capac, cat sa se evapore lichidul in exces;

- adauga in tigaie sarea si condimentele, dupa gust(boia, de exemplu);

- amesteca si opreste focul;

- toarna sosul intr-un castron si lasa-l la racit;

- rastoarna prima parte a aluatului dospit pe o tava presarata din plin cu faina;

- presara si alutul cu putina faina si intinde-l cu degetele, obtinand un blat subtire si rotund;

- elimina excesul de faina din tava;

- unge blatul cu un pic de ulei de masline, apoi cu sos de rosii;

- adauga peste blat parmezan si mozzarella rasa, apoi pune salamul pepperoni feliat deasupra;

- coace pizza in cuptorul preincalzit pana 230 grade Celsius, timp de 10-15 minute.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci pizza hawaiiana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari o pizza aparte, care-i va da pe spate chiar si pe cei mai mofturosi...
Esti mare amator de pizza? Daca da, iti prezentam, astazi, o reteta atipica, dar care ofera un...
Te-ai gandit vreodata la o pizza atat de mare incat sa ajunga pentru toti invitatii de la...