Pizza hawaiiana. Ingrediente pentru 4 portii(6-8 felii):
- 37 mililitri de ulei de masline;
- 9 grame de faina;
- 450 grame de aluat de pizza(cumparat din magazin sau facut acasa);
- 120 mililitri de sos marinara la borcan;
- 200 grame de mozzarella maruntita;
- 110 grame de sunca, feliata si taiata in patratele de 2,5 cm fiecare;
- 165 grame de ananas(bucati feliate la circa 0,64 centimetri fiecare).
Pizza hawaiiana. Mod de preparare:
- preincalzeste cuptorul la 232 grade Celsius, inainte de a incepe sa pregatesti pizza. Da afara orice tava, inainte de a preincalzi cuptorul. Nu uita sa plasezi gratarul pe treapta centrala a cuptorului. Astfel pizza sa va gati uniform si nu se va arde;
- unge o tava rotunda pentru pizza de 30 cm cu o lingurita si ceva (22 ml) de ulei de masline. Intinde uleiul uniform cu degetele sau cu o pensula de bucatarie(silicon). Uleiul impiedica lipirea aluatului de tava si ofera un plus de aroma. Daca nu ai o tava rotunda pentru pizza, foseste una dreptunghiulara;
- presara faina peste ulei. Imprastie faina cu degetele, pudrand pe toata suprafata tavii. Faina inlesneste alunecarea pizzei pe tava.
- intindeti aluatul pentru pizza pe blat. . Pudreaza blatul curat cu faina pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de suprafata. Apoi, foloseste un sucitor pudrat cu faina pentru a intinde aluatul. Lucreaza aluatul dinspre centru spre exterior. Intinde aluatul pana ajunge la dimensiunea tavii. Poti folosi aluat cumparat sau, daca te pricepi, fa unul de casa;
- ridica aluatul de pe blat cu atentie si pune-le pe tava. Intinde aluatul pe marginile tavii, apoi ruleaza aluatul suplimentar de-a lungul marginilor spre interior pentru a forma o crusta mai groasa pentru pizza. Pizza va avea un diametru aproximativ de 30 cm.
- intinde circa 15 ml de ulei de masline peste aluat pentru a-l condimenta. Folosseste degetele sau o pensula de bucatarie. Adauga mai mult ulei de masline, daca este necesar pentru a acoperi tot aluatul. Uleiul de masline va mentine aluatul umed si il va condimenta;
- intinde sosul marinara pe aluatul de pizza. Foloseste partea din spate a lingurii pentru a intinde usor sosul pe suprafata aluatului. Nu intinde sos pe marginile aluatului(la circa jumatate de centimetru)! Daca o faci, sosul se va arde pe marginile tavii.
- presara branza mozzarella maruntita peste sosul de pizza. Fa asta cu mainile, imprastiind branza uniform. Poti completa si cu alte tipuri de branza, dupa gust(elvetiana, cheddar, Parmigiano-Reggiano);
- adauga sunca feliata peste branza. Alege marca preferata de sunca. Foloseste un cutit sau o foarfeca de bucatarie pentru a taia sunca in patratele de 2,5 cm. Apoi imprastie sunca uniform peste stratul de branza;
- imprastie ananasul din conserva deasupra stratului de branza. Scurge mai intai sucul din cutie;
- personalizeaza pizza hawaiana adaugand ingredientele preferate(optional). Alege 1-2 ingrediente suplimentare pe care sa le adaugi;
- gateste pizza in cuptorul preincalzit la 232 grade Celsius timp de 8-12 minute. Pune tava pe gratarul din mijloc in cuptorul preincalzit. Gateste-o 8-12 minute sau pana cand prinde o crusta maro-auriu. De asemenea, branza trebuie sa fie topita;
- transfera pizza din tava pe un blat curat;
- lasa pizza sa se odihneasca 4-5 minute, astfel incat branza sa se aseze si sa se intareasca;
- taie pizza in 6-8 felii si consum-o alaturi de cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci pizza de legume fara aluat