Cum sa faci pizza turceasca - Lahmacun

Cum sa faci pizza turceasca - Lahmacun

Lahmacun sau pizza turceasca, asa cum e cunoscuta in fara Turciei, este un preparat pe baza de carne tocata si legume. Amestecul e, de obicei, destul de picant, intins pe un aluat mai subtire decat aluatul normal de pizza si e foarte crocant.

Ingrediente pentru blat:

– 350 grame de faina;

– 2 lingurite de drojdie uscata;

– 2 lingurite de sare;

– 2 lingurite de zahar;

– 250 mililitri de apa calduta.

Ingrediente pentru amestecul de carne tocata:

– 400 grame de carne tocata de vita;

– o ceapa mare data pe razatoare;

– 2 rosii mari, date pe razatoare;

– o legatura de patrunjel verde, tocat marunt;

– 3 catei de usturoi dati pe razatoare;

– 2 ardei iuti tocati marunt;

– 2 lingurite pasta de tomate;

– 2 lingurite pasta de ardei;

– 2 lingurite fulgi de ardei;

– o lingurita sare;

– o lingurita piper;

– 100 mililitri de apa.

Mod de preparare:

- amesteca toate ingredientele si framanta-le intr-un aluat elastic, pana cand nu se mai lipeste de maini si e bine legat.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza in forma de inima este meniul ideal pentru o cina de Valentine’s Day sau pentru a-i...
Pizza cu porumb este foarte rar preparata in Italia, tara de origine a pizzei. Cand o s-o...
Pizza Margherita reprezinta cea mai simpla reteta de pizza, dar de care italienii sunt foarte mandri. Acest...