Cum sa alegi MARTISORUL in functie de ZODIE

Cum sa alegi MARTISORUL in functie de ZODIE

Martisorul se daruieste inca din vremurile geto-dacilor, care pe 1 martie sarbatoreau Noul An. Acest dar simbolic era un fel de talisman menit sa poarte noroc, oferit impreuna cu urarile de bine, sanatate, dragoste si bucurie.

De-a lungul timpului traditia martisorului a ramas vie. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. El se purta de la 1 martie pana cand se aratau semnele de biruinta ale primaverii: se aude cucul cantand, infloresc ciresii, vin berzele sau randunelele.

Astazi, traditia s-a pastrat, in mare masura: orice mama, iubita, fiica sau sora primeste in dar martisorul care sa-i poarte noroc tot restul anului.

Dar haideti sa vedem cum ar trebui sa arate martisorul potrivit in fuctie de zodie.

Berbec. Pentru frumoasele nascute sub acest semn zodiacal conteaza bijuteriile scumpe. Asa ca daca vrei sa impresionezi iubita-berbec ar fi bine sa atasezi snurul unor cercei cu diamante sau cu alte pietre pretioase. Nu se va supara, daca ii daruiesti si un inel fin, batut cu diamante.

Taur. Desi de multe ori par niste dure, femeile din zodia Taur sunt usor de impresionat. Martisorul clasic este binevenit, dar poti atasa snurul unui animalut de plus sau unei cutiute pentru bijuterii.

Gemeni. Se spune despre acesti nativi ca sunt veseli, in marea majoritatea a timpului. Asadar un martisor amuzant ar fi ideal. Daca e si handmade, cu atat mai bine.

Rac. Fire sensibila, dar si analitica , in acelasi timp, femeia-Rac va aprecia un buchet de flori in culorile rosu si alb. De asemenea, va fi impresionata de martisoare clasice precum cele in forma de trifoi sau de potcoava, simboluri ale norocului.

Leu. Aparent mofturoasa, o reprezentanta a zodiei Leu vrea, de fapt, doar sa se simta apreciata. Asa ca daca vrei sa o impresionezi, ataseaza snurul unei bijuterii fine din aur!

Fecioara. Martisorul cu trifoi sau potcoava sunt potrivite, insa doar langa vestitorii primaverii. Femeia-Fecioara adora ghioceii.

Balanta. Firi echilibrate, balantele apreciaza intotdeauna gestul. Orice martisor este o bucurie pentru aceste native. Printre preferinte se afla, totusi, martisoarele amuzante.

Scorpion. Unic, special. Cuvinte cheie pentru o reprezentanta a acestei zodii. Martisorul potrivit? Un colier vintage din aur alb, parfumul preferat sau o rochie pe care stii ca o doreste.

Sagetator. Pragmatica din fire, femeia nascuta sub semnul Sagetatorului va fi placut impresionata daca primeste in dar, de martisor, o vacanta la munte sau bilete de avion pentru un city-break intr-un oras european pe care nu l-a vizitat inca. Daca bugetul nu-ti permite, daruieste-i un abonament la spa. Va fi impresionata.

Capricorn. Originalitatea defineste o femeie-Capricorn. In cazul ei, poti opta pentru un martisor traditional handmade, decoratiuni interioare vintage ori un bilet la o piesa de teatru pe care isi doreste sa o vada.

Varsator. Nu se omoara cu darurile scumpe, insa asteapta inventivitate si umor din partea celor dragi. Un martisor amuzant sau un tricou cu un mesaj plin de umor ar putea fi martisorul ideal pentru o femeie-varsator.

Pesti. Stapanite de romantism, reprezentantele zodiei pesti vor fi date pe spate cu un buchet de flori si o felicitare cu un mesaj de iubire.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In urma cu doar cateva zile, autoritatile hotarasera ca florile si martisoarele sa nu poata fi oferite...
Martisorul este sarbatorit in fiecare an de 1 martie, odata cu startul primaverii! In mod obisnuit, se...
Martisorul este sarbatorit, in fiecare an, de 1 martie. Un snur impletit din doua fire, unul alb...