Cum sa-ti exprimi durerea emotionala intr-un mod sanatos

 Cum sa-ti exprimi durerea emotionala intr-un mod sanatos

Oricine poate avea diferite emotii neplacute de-a lungul vietii, datorita unor intamplari nefericite, ce pot cauza stari de frustrare si furie.

Iata cum puteti sa va exprimati durerea emotionala intr-un mod sanatos:

Apelati la ajutorul unui psiholog, care sa va ghideze in acest sens si sa va va ajute sa treceti peste momentele nefericite.

Fiti deschisi in fata persoanelor dispuse sa va ajute, pentru a va putea exprima durerea intr-un mod sanatos.

Stati de vorba cu un prieten sau cu un membru al familiei, cu care impartasiti anumite emotii, pentru a putea trece impreuna peste ele.

Evitati certurile atunci cand sunteti furiosi, deoarece lucrurile pot degenera si va puteti inrautati starea emotionala, ranindu-i pe cei din jur.

Nu uitati sa ascultati opinia interlocutorului, atunci cand va exprimati emotiile puternice, pentru a evita confuziile si pentru a-i permite sa va ajute.

Faceti sport pentru a evita starile de depresie, deoarece prin miscare va veti putea elibera de gandurile si emotiile negative si va veti umple de energie pozitiva.

Aplicati tehnici de relaxare, cum ar fi respiratia adanca, ascultand muzica ambientala, precum si diferite exercitii de relaxare a musculaturii intregului corp, ce va vor ajuta pulsul sa scada si va vor descreste anxietatea.

Invatati sa meditati, pentru a va elibera mintea de emotiile negative si pentru a va relaxa intregul organism.

Plangeti ori de cate ori simtiti nevoia, pentru a va descarca din punct de vedere emotional si pentru a elibera furia si sentimentul de neputinta. Pentru un plus de comfort, faceti aceasta in intimitatea propriei locuinte.

Tineti un jurnal, in care sa notati starile si emotiile care va incearca, urmarind legatura dintre acestea si anumite intamplari.

Incercati terapia prin arta, pentru a va exprima emotiile intr-un mod sanatos prin intermediul picturii, al desenului sau al sculpturii.

Incercati terapia narativa, exprimandu-va durerea in cuvinte, sub forma unor povesti, poezii sau fragmente literare, care sa va ajute sa intelegeti ceea ce simtiti si sa treceti peste starile negative.

Evitati sa va reprimati emotiile, pentru a scurta procesul de vindecare si pentru a intelege care este cauza acestora.

Identificati-va emotiile si fortati-va sa le verbalizati, pentru a le clarifica si a le intelege mai bine.

Evitati situatiile care va infurie sau care dau nastere la emotii negative.

Observati-va sentimentele atunci cand vorbiti cu cineva. De exemplu, daca simtiti ca va infuriati, faceti o pauza pentru a indentifica emotiile care va incearca.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Va invitam la un workshop de comunicare destinat oamenilor interesati de dezvoltare personala care vor sa stie...
Fiecare emotie puternica, traire, sentiment accentuat provoaca modificari la nivelul organismului. De aceea in popor exista expresii...
Studiile arata ca prin incercarea de a atinge anumite teluri in viata, ne putem imbunatati nivelul de...