De ce femeile sunt mai atrase de baietii rai

De ce femeile sunt mai atrase de baietii rai

Femeile se simt instinctual mai atrase de baietii rai, adica de acei barbati ingamfati, sobri, seriosi si aroganti. Toate studiile indica asta. Dar de ce un astfel de barbat este mai atractiv decat unul zambitor? Oamenii de stiinta au gasit raspunsurile, iar noi ti le impartasim!

De ce se simt femeile mai atrase de baietii rai:

Percep atractivitatea in mod diferit. Cercetatorii au studiat expresiile non-verbale si au ajuns la concluzia ca un barbat zambitor poate fi mai putin fermecator decat un tip care arata mandrie sau chiar ceva timiditate. Raspunsul unei femei la un zambet e, de obicei, diferit de raspunsul unui barbat. In studiu, au existat 1000 de adulti care au clasat fotografiile in functie de atractivitatea fizica. Subiectii barbati au preferat femeile ce au afisat zambete. Situatia a fost diametral opusa in cazul subiectilor femei. Important de mentionat ca studiul nu a adus in discutie o potentiala relatie! Oamenii de stiinta s-au bazat pe alegerile instinctuale, instante ale participantilor. Asadar, primul instinct al femeilor a fost sa aleaga barbati sumbri, seriosi, care emanau fort

Prefera baietii rai din cauza fortelor evolutive si culturale. Puterea atractivitatii a fost modelata de-a lungul secolelor. Evolutia si aspectele culturale au o influenta asupra acesteia. Teoriile sugereaza ca femeile sunt atrase mai mult de baietii care manifesta mandrie, deoarece acestia pot asigura o stabilitate, au un statut evident! Potrivit cercetatorilor, expresia mandriei este o caracteristica fizica tipic masculina. Mai mult, masa musculara bine dezvoltata reprezinta un puternic element de atractie pentru femei atunci cand se raporteaza la posibili parteneri. De asemenea, unele norme socio-culturale si psihologice de gen pot influenta atractivitatea. Zambetul poate fi asociat cu o lipsa de dominanta. O femeie zambitoare este perceputa ca fiind supusa si vulnerabila. Un tip tacut poate fi considerat puternic. Interesant este faptul ca rusinea(timiditatea) e considerata atractiva in ambele directii. Aceasta emotie poate fi asociata cu un comportament calm, care evoca increderea in ceilalti. Evident, oricarui om ii place sa aiba incredere in partener/a.

Barbatii cu trasaturi de personalitate intunecate se pot descurca mai bine. Barbatii aroganti, mandri, sumbri se descurca mai bine , conform majoritatii feminine. Trasaturi precum narcisismul pot fi asociate cu beneficii fizice si psihologice asupra sanatatii la barbati. Barbatii care dezvolta machiavelism (exploatarea si manipularea altora si concentrarea exagerata pe interesul personal) sunt, de asemenea, mai atragatori pentru femei, conform unor studii. Totusi, aceasta calitate este asociata mai putin cu succesul reproducerii.

Citeste si: 6 secrete despre barbati. Le stim de la ei!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei aleg sa intre in relatii cu barbati-problema, asa-numitii baieti rai. De ce se intampla acest...
Femeia este diferita de barbat. Am auzit cu totii aceasta expresie, macar o data in viata. Ea...
Orice femeie, mai devreme sau mai tarziu, incepe sa realizeze ca imbatraneste, facand astfel tot posibilul sa...