Oamenii frumosi tind sa fie singuri! Iata motivele

Oamenii frumosi tind sa fie singuri! Iata motivele

O persoana frumoasa, atractiva, are multe atuuri in societate, mai ales daca devine cunoscuta: poate gasi job-ul potrivit cu usurinta, va fi admirata si vazuta ca un model. De asemenea, am putea fi tentati sa credem ca un om frumos nu are probleme in a-si gasi partenerul/a potrivita. Nu e , insa, chiar asa! Mai multe studii si chiar vietile anumitor vedete internationale ne demonstreaza faptul ca persoanele frumoase tind sa ramana singure!

Oamenii frumosi tind sa fie singuri! Iata motivele:

1. Frumusetea poate fi intimidanta. Este mult mai usor sa vorbesti cu o fata banala, decat cu una care intoarce orice privire pe strada, mai ales daca e si persoana publica. Pur si simplu, ai senzatia ca nu esti de nasul ei, nu e din categoria ta! Cei mai multi barbati se tem sa flirteze cu femei superbe. De cealalta parte, in genere, femeile prefera barbatii cu aspect mediu. Explicatie? Barbatii evita femeile frumoase nu pentru ca nu le doresc, ci pentru ca sunt convinsi ca vor fi respinsi; iar respingerea de acest gen duce la scaderea stimei de sine. Cand se uita la o femeie foarte frumoasa si celebra, un barbat o vede deja cu un alt barbat, unul de succes...Practic, omoara orice sansa din fasa!

2. Sunt vazuti ca potentiali trisori. Toti sunt actori, Atrag femei/barbati ca zaharul furnicile sau Nu suport sa traiesc gelozia mereu. Sunt doar cateva dintre preconceptiile pe care oamenii obisnuiti le au vizavi de persoanele frumoase, atragatoare, cunoscute. Chiar daca se ajunge cumva la o relatie cu o vedeta, omul comun din cauza lipsei de incredere in sine, va tinde sa fie mereu gelos. Altfel spus, oamenii atractivi sunt banuiti de infidelitate, fie ca banuielile se bazeaza sau nu pe fapte... De asemenea, femeile tind sa intre in relatii cu barbati mai putin frumosi ca aspect, deoarece acestia incearca mereu sa compenseze neajunsul prin bunatate.

3. Oricine crede ca o persoana atractiva e deja intr-o relatie. Pentru majoritatea oamenilor, este greu de crezut ca o persoana atat de frumoasa poate fi singura. Iar daca respectiva persoana mai e si vedeta, aceasta idee preconceputa e si mai puternica. Cum sa indraznesc eu, un om obisnuit, sa visez la o relatie cu o vedeta?! N-am nicio sansa! Sigur e combinat/a cu cineva din categoria sa! Cam asa se gandeste despre staruri. Iar cand omul comun afla ca vedeta in cauza e singura, tot n-are curaj sa faca vreun demers pentru a-i cuceri inima. De ce? Ramane intimidanta frumusetea sa rapitoare...Un cerc vicios clasic, am spune!

4. Au probleme la capitolul incredere. Femeile frumoase si celebre sunt reticente si pentru ca se tem sa nu fie folosite de viitorul partener pe post de trofeu. Multi barbati care cuceresc femei de succes au tentatia sa se laude cu ele in grupurile de prieteni. Or, femeile urasc acest comportament! Oamenii ar trebui judecati , in primul rand, dupa caracter si personalitate, nu dupa statut si aspect!

5. Sunt considerati snobi. Aceasta preconceptie este valabila mai ales in cazul persoanelor atragatoare , dar timide. Aceasta combinatie poate crea impresia de aroganta. Explicit: un om foarte frumos, dar timid, s-ar putea sa stea retras intr-un colt la o petrecere cu prietenii. Cum tind sa judece ceilalti momentul? Superficial, evident: ia uite si arogantul/a ala/aia! are nasul prea mare sa stea printre noi...

Citeste si: Standarde de frumusete la care orice femeie ar trebui sa renunte

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toate pasionatele de frumusete si ingrijire sa fie pe receptie! Statul in fata oglinzii cu orele, cautarea...
Timpul trece si moda se schimba, insa lupta pentru frumusete nu dispare, mai ales pentru reprezentantele sexului...
Ingrijirea corporala si elementele de infrumusetare sunt parte din viata femeii moderne. Creme, deodorante, parfumuri, rujuri etc....