Ingrediente:
- 20 de rosii cherry;
- 5 castraveti;
- 100 g de cas de vaca;
- 8 oua de prepelita posate;
- 2 linguri de otet;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- umple trei sferturi cu apa o oala de marime medie.
- pune oala pe foc.
- sparge ouale in cesti diferite cu mare grija pentru ca galbenusul sa nu se imprastie.
- cand apa ajunge aproape de fierbere, pune sarea si otetul si lasa focul la mediu.
- agita apa din oala cu un tel, pana se transforma intr-un vartej. In acel moment, incepi sa adaugi oul, incet. Galbenusul ar trebui sa se inveleasca singur in propriul albus pana arata ca o bila de mozarella. Daca nu se intampla, ajuta albusul sa se lipeasca de galbenus cu ajutorul unei spatule de lemn.
- scoate ouale, dupa 1 minut si jumatate, si pune-le intr-un bol cu apa si gheata pentru a ramane moi pe interior.
- scoate ouale pe o farfurie. Nu vrei sa le racesti prea tare!
- taie rosiile cherry pe jumatate, castravetii felii, casul in patratele.
- pune uleiul de masline intr-un castron, impreuna cu sarea si piperul. Amesteca puternic cu un tel.
- adauga legumele si casul in castron.
- imparte salata in farfurii, iar deasupra ei asaza cate 4 oua posate.
Serveste salata cu pane prajita.
Pofta buna!