Ce alimente sa eviti in timpul sarcinii?

 Ce alimente sa eviti in timpul sarcinii?

Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila din viata unei femei, cu schimbari hormonale, ce atrag dupa sine o serie de pofte.

Iata, insa, ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii:

1

Branzeturile moi, facute din lapte nepasteurizat, pot fi pline de bacterii, ce pot dauna fatului. Asadar este indicat sa evitati branza Brie, Camembert, branza cu mucegai si branza proaspata, daca nu scrie pe eticheta ca sunt pasteurizate. Puteti opta insa pentru Parmezan pe paste sau pentru alte tipuri de branza tare.

2

Carnea gatita mediu sau in sange trebuie scoasa cu totul din alimentatie, in timpul sarcinii, deoarece poate contine, de asemenea, mai multe tipuri de bacterii.

3

Sushi reprezinta o sursa de paraziti si de bacterii, asadar, daca doriti sa consumati fructe de mare si peste, atunci trebuie sa optati pentru varianta bine gatita.

4

Maioneza sau sosurile de casa pe baza de ou crud. Optati pentru sosurile din magazin, ce contin oua pasteurizate.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina poate fi o perioada minunata pentru viitoarele mame, insa, din pacate, durerile de cap sunt foarte...
Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre...
Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...