Cum sa eviti uscarea ochilor daca petreci mult timp la calculator

Cum sa eviti uscarea ochilor daca petreci mult timp la calculator

In zilele noastre majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp in fata calculatorului. 

Acest lucru poate duce la uscarea excesiva a ochilor, insa din fericire aceasta problema este de scurta durata si poate fi evitata, dupa cum urmeaza:

Clipiti des. Oamenii care petrec mult timp in fata calculatorului clipesc mult mai rar decat de obicei, deoarece nu au ochii adaptati unei astfel de activitati. Tineti minte sa va inchideti ochii o data la cateva secunde, daca stati mult in fata computerului.

Regula 10-3-10. O data la 10 minutes, priviti un obiect aflat la o distanta de 3 metri, timp de 10 secunde pentru a va ajusta privirea la distanta, pentru atunci cand plecati din fata calculatorului.

Ajustati setarile ecranului. Setati luminozitatea ecranului pentru a fi in echilibru cu cea din incapere, pentru a putea citi mai usor de pe acesta. Ochii se pot obisnui cu o luminozitate de 0 si contrastul trebuie sa fie de 80%, insa aceste valori difera in functie de tipul ecranului.

Inclinati putin ecranul, insa nu prea mult, pentru a nu depune efort atunci cand cititi. 40.6–61.0 cm este distanta adecvata, in functie de cat de bine vedeti si cat de mare e ecranul.

Folositi computerul mai putin si profitati de timpul liber. Invatati sa tastati mai rapid, pentru a petrece mai putin timp in fata calculatorului. Daca aveti ochi foarte sensibili, alegeti un job care sa nu implice utilizarea zilnica a unui computer.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...
Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza: 1. Deschideti casuta Run....
Oboseala oculara afecteaza din ce in ce mai multi oameni, care prin natura meseriei petrec mult timp...