Ingrediente mustar de casa:
- 55 grame de seminte de mustar(le gasesti in hipermarket-uri).
- 80 mililitri de otet din vin alb.
- 80 mililitri de vin alb sec/apa.
- o lingura de sirop de artar.
- o lingurita de turmeric macinat.
- o jumatate de lingurita de sare.
- un varf de cutit de praf de ardei iute cayenne.
- 2-4 linguri de apa calda, daca este necesar.
- 2-3 lingurite de hrean gata pregatit(optional).
Mod de preparare mustar de casa:
- combina toate ingredientele, cu exceptia hreanului, intr-un bol din otel inoxidabil. Acopera vasul si nu umbla la el 2-3 zile.
- pune ingredientele intr-un blender si paseaza-le cat mai fin.
- adauga 2-4 linguri de apa, daca mustarul este prea gros.
- da si hreanul prin blender, daca folosesti.
- consuma mustarul in maximum o luna. il poti pastra si la congelator, dar nu mai mult de 6 luni.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum poti preveni cancerul cu ajutorul mustarului?