Cum sa faci BULION in doar 30 minute

Cum sa faci BULION in doar 30 minute

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

- ardei kapia(optional).

- sare, dupa gust.

- piper, dupa gust.

- foi de dafin, dupa gust, dar nu foarte multe, deoarece acestea pot da un gust amar bulionului.

- masina speciala de tocat.

Ce trebuie sa faci:

- spala rosiile, scoate-le cotoarele si feliaza-le astfel incat sa le poti trece prin masina care va separa pielitele si semintele de pulpa.

- bulionul iese mai fin, daca treci rosiile de doua ori prin masina speciala.

- pune pulpa obtinuta intr-un vas acoperit. Tine pulpa aproximativ 10 ore la decantare.

- scoate apa stransa la fundul vasului cu un furtun, la fel cum procedezi in cazul vinului.

- lasa ceva apa in vas, in functie de consistenta pe care o doresti pentru bulion.

- adauga sare, piper si foi de dafin, in functie de preferinte.

- pune amestecul la foc mic, si amesteca din cand in cand. In 30 minute, bulionul va fi gata.

- toarna bulionul fierbinte in borcane curate, sterilizate, cu capace noi care se inchid etans. Nu uita sa pui borcanele pe o lama de cutit pentru ca acestea sa nu crape.

- inchide bine borcanele si pune-le la cuptor circa 60 minute, la temperatura de 90 – 100°C, pentru sterilizare.

- lasa, apoi, borcanele la racit in cuptor.

- muta borcanele in camara(beci), inntr-un loc ferit de actiunea razelor solare.

Spor la treaba!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se...
Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase. Ingrediente: -...
Virusul rasucirii frunzelor de tomate(beet curly top virus on tomato – BCTV) este o viroza periculoasa, care...