Supa de rosii pentru vegetarieni

Supa de rosii pentru vegetarieni

Daca nu consumi carne, dar in schimb mananci oua si smantana, noi iti propunem o reteta de supa de rosii consistenta.

Ingrediente:

- 1 1/2 kg rosii,
- 3 linguri orez,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingurita zahar.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare.

2

Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure.

3

Cand s-au inmuiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama in care a fiert zarzavatul.

4

Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare.

5

Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana.

Mod de servire:

6

Supa se consuma atat calda, cat si rece.

Ponturi:

- Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

- Aceasta reteta se prepara in special vara, cand se gasesc pe piata rosii proaspete. In sezonul rece, se pot folosi rosii din conserve sau chiar suc de rosii.

Etichete: supa rosii, rosii, supa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara...
O reteta racoritoare, ideala pentru zilele de post este supa de rosii cu usturoi. Ingrediente: - un...
Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre...