Spune-mi cum folosesti telefonul, ca sa-ti spun cine esti

Spune-mi cum folosesti telefonul, ca sa-ti spun cine esti

O femeie petrece, in medie, 600 minute/zi folosind telefonul mobil , comparativ cu 459 minute cat se intampla in cazul unui barbat, releva un studiu. Acest timp este, de obicei, petrecut cu sarcinile legate de munca (cum ar fi trimiterea de e-mailuri), precum si cu navigarea pe retelele sociale. Totusi, utilizarea smartphone-ului nu tine doar de niste numere, ci si de personalitate.

Ce spune felul in care folosesti telefonul despre personalitatea ta:

Verifici telefonul des. Dependenta constanta de telefonul poate insemna un nivel crescut de impulsivitate, sugereaza un studiu. Se spune ca persoanele dependente de telefoanele lor pot fi mai emotionale decat acelea care utrilizeaza mai rar telefonul. Un alt avantaj al celor din a doua categorie? Incarcarea telefonului se face mai rar.

Nu-l folosesti prea mult. Persoanele care isi folosesc telefoanele mai des au niveluri mai ridicate de stres. La randul sau, stresul aduce nemultumiri si chiar poate declansa anumite afectiuni. Asadar, daca nu esti dependent de telefonul mobil, cel mai probabil esti multumit de viata ta.

Il folosesti mai mult de o ora. Acest comportament oate fi un indicator al depresiei, releva un alt studiu. Durata de utilizare si frecventa telefoanelor s-au dovedit a fi asociate cu niveluri mai mari de severitate a simptomelor depresive.

Il utilizezi dupa miezul noptii. Persoanele care isi folosesc telefoanele frecvent dupa miezul noptii sunt mai predispuse la un somn neodihnitor. Insomniile, la randul lor, afecteaza starea de spirit, ne poate face mai nervosi si mai anxiosi. La polul opus, persoanele cu un sentiment mai ridicat al datoriei inceteaza, de obicei, sa isi foloseasca telefoanele inainte de miezul noptii.

Astepti pana cand bateria se incarca in mod corect. Acest comportament este un predictor al tendintelor organizationale. Oamenii constiinciosi, ordonoati incarca , in stiuatii normale, bateria la peste 60%. Sigur ca exista si situatii cand te grabesti si nu poti incarca atat cat doresti!

Efectuezi si primesti multe apeluri. Persoanele extrovertite fac si primesc apeluri mai neregulate (inclusiv noaptea) si folosesc WhatsApp mai frecvent decat persoanele introvertite. Evident ca folosirea telefonului mobil tine si de natura locului de munca, dar si de numarul de prieteni.

Citeste si: Fraude cibernetice. Cum sa iti protejezi datele personale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone...
Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia....
Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in...