Cum te poate ajuta personalul unui hotel. Lucruri pe care putini le stiu

Cum te poate ajuta personalul unui hotel. Lucruri pe care putini le stiu

Personalul unui hotel are rolul principal de a-ti raspunde la intrebari legate de hotelul respectiv. Putini stiu, insa, ca exista si alte servicii pe care unii angajati ai hotelului le pot oferi. Spre exemplu, in multe hoteluri exista concierge-ul, adica un angajat cu statut de asistent pentru clientii hotelului. Acesta te poate ajuta cu servicii exclusive. Trebuie doar sa stii ce sa ceri.

Cum te poate ajuta personalul unui hotel(concierge-ul):

Planificarea unei casatorii. Daca vrei sa iti ceri iubita de sotie intr-un cadru romantic chiar in interiorul unui hotel, poti apela la ajutorul unui concierge. Acesta va pregati locatia in care vei face propunerea. De asemenea, poate ascunde inelul in mancarea de la cina, pentru ca jumatatea ta sa fie cu adevarat surprinsa de moment.

Alegerea celor mai frumoase locuri din zona. Personalul hotelului cunoaste bine zona in care te afli, ceea ce inseamna ca iti poate recomanda cele mai bune locuri in functie de interesele tale. Trasee, locuri unice sau peisaje ideale pentru fotografia dorita. Concierge-ul te va ajuta sa gasesti cele mai tari puncte de atractie din zona.

Cumpararea de bilete pentru anumite evenimente. Ai descoperit o piesa de teatru care iti place, dar nu mai exista bilete? Nicio problema! Un angajat al hotelului te poate ajuta. Acest are contacte cu companii locale si poate obtine oferte prin intermediul acestora. Poate fi orice, de la rezervari de restaurante la alte evenimente pe baza de bilete.

Gasirea unei bone. Poate doresti sa iesi seara fara copii, dar nu cunosti niciun babysitter din zona. Un angajat al hotelului te-ar putea scoate din imaps. Acesta are, cel mai probabil, carti de vizita ale anumitor agentii de profil. Asadar, anunta concierge-ul si acesta iti va gasi o bona.

Motivatie pentru alergare. Daca esti obisnuit sa alergi, dar nu cunosti imprejurimile hotelului, apeleaza la un concierge. Acesta iti va arata cele mai bune rute si chiar poate alerga cot la cot cu tine!

Aranjarea camerei de hotel dupa bunul plac. Concierge-ul iti va aranja camera asa cum doresti. Poate vrie o fotografie cu familia pe noptiera, spre exemplu. Trebuie doar sa spui ce modificari vrei sa faci in camera. Un angajat iti va indeplini dorinta.

Invatarea unor cuvinte cheie dintr-o limba locala. Daca mergi intr-o tara in care nu exista o limba de circulatie internationala, precum engleza, iti va fi greu sa comunici. Totusi, ai putea invata cateva cuvinte si expresii de baza, cum ar fi mutumesc sau te rog. Te va ajuta un angajat al hotelului, in acest sens.

Trimiterea bagajelor spre urmatoarea destinatie. Da! Poti trimite bagajele spre casa prin intermediul hotelului! E mare lucru, deoarece elimina dificultatile de calatorie. Mai mult, poti petrece ultima zi a sejurului facand ce iti place.

Inchirierea de haine de ocazie. Daca pe timpul sejurului apare din senin o invitatie la un eveniment elegant, dar nu ai in bagaje hainele potrivite, concierge-ul va rezolva problema! Ori va inchiria rochia potrivita, ori te va indruma spre magazinul de unde poti lua o astfel de vestimentatie.

Tururi private la muzee si galerii. Un serviciu de concierge poate oferi experiente unice in cele mai faimoase  muzee. Pentru o taxa consistenta, acestia pot inchide muzeul celorlalti vizitatori, iar tu vei putea admira exponatele fara sa fii deranjat. Daca preferi ceva mai putin costisitor, intreaba concierge-ul ce oferte de arta exista. Uneori, hotelul organizeaza tururi private sau de grup fara a inchide galeria.

Concierge de somn. Un concierge de somn te poate ajuta cu servicii precum un meniu de perne, astfel incat sa alegi cea mai buna perna pentru un somn odihnitor. De asemenea, iti poate oferi ceaiuri, uleiuri de aromoterapie, o masca pentru ochi si chiar o meditatie ghidata inregistrata. Daca hotelul respectiv nu dispune de acest serviciu, macar poti cere o perna pe placul tau. Te ajuta mai ales daca suferi de diverse alergii(poti cere o perna sintetica, in acest caz).

Cumpararea de cadouri. Personalul hotelului stie unde sa gaseasca cele mai potrivite cadouri si suveniruri, economisindu-ti timp. Trebuie doar sa anunti exact ce doresti. Un angajat se va ocupa de cumparaturi si poate chiar iti va impacheta cadoul.

Citeste si: Ce poti lua si ce e interzis sa iei din camera de hotel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Auzim si vedem de multe ori, mai ales in sezonul estival, stiri despre prosoape furate din diverse...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...
Cazarea intr-un hotel a devenit, in mare masura, o banalitate in societatea omului modern. Cine nu a...