Instagram. Ce pot spune fotografiile despre tine. Studiu

Instagram. Ce pot spune fotografiile despre tine. Studiu

Aproximativ un miliard oameni din intreaga lume folosesc Instagram in fiecare zi! Aceasta retea a incetat de ani buni sa mai reprezinte doar un album foto digital! Ea este folosita pentru vanzari, promovarea bunurilor pe internet si chiar ca material pentru cercetare. Se pare ca fotografiile si filtrele din postarile tale pot spune multe despre personalitatea ta si chiar despre sanatatea ta.

Instagram. Ce indica filtrul si culoarea unei fotografii:

- relatie vs singuratate. Oamenii de stiinta de la Universitatea Sungkyunkwan au analizat profilurile a 179 persoane (25394 de fotografii in total). Studiul s-a concentrat pe culoare, ca unul dintre elementele cheie ale stilului. Cercetatorii au observat ca persoanele aflate in relatii au postat poze in culori stralucitoare mai des decat utilizatorii fara partenere/a. De asemenea, filtrele luminoase din fotografii au fost folosite mai mult de extravertiti si de persoanele predispuse la narcisism;

- depresia. Cercetatorii de la Universitatea Harvard si de la Universitatea din Vermont au facut analiza pe 43 950 fotografii ale utilizatorilor de Instagram si au descoperit ca persoanele deprimate au tendinta de a posta fotografii mai des. Mai mult, deprimatii posteaza, in principal, fotografii care surprind propiile fete si nu folosesc filtre prea des. De asemenea, fotografiile persoanelor deprimate au ca nuante predominante, albul, negrul, albastrul si griul .

Instagram. Ce poate reliefa tema unei fotografii:

- fotografiile cu mancare si dieta. Fotografiile in care postezi ceea ce mananci sunt benefice! Cel putin asta cred cercetatorii de la Universitatea din Washington. Acestia au ajuns la concluzia ca, atunci cand oamenii impartasesc fotografii cu mancarea lor, le este mai usor sa tina dieta corecta si chiar sa slabeasca. Ei transforma profilul de Instagram intr-un jurnal de dieta, in timp ce like-urile si comentariile prietenilor ii motiveaza pe utilizatori sa aleaga alimente sanatoase.

- problemele de cuplu. Sexologul si expertul de cuplu Nikki Goldstein a ajuns la concluzia ca oamenii care posteaza o multime de fotografii cu partenerii lor incearca, de fapt, sa mascheze problemele cu care se confrunta in relatie. Australianul mai crede ca unele comentarii care includ expresii precum iubita/fata mea sau iubitul/barbatul meu pot indica sentimente de posesivitate.

Instagram. Ce mai poate dezvalui profilul tau:

- zambetul vs varsta. Persoanele sub 25 de ani sunt mai putin predispuse sa zambeasca in fotografiile de profil. Aceasta caracteristica a fost descoperita de catre cercetatorii de la Colegiul de stiinte si Tehnologie a Informatiei din Pennsylvania si de catre cei de la King s College din Londra.

- eticheta. Utilizatorii Instagram care tind sa-si eticheteze prietenii in fotografii sunt mai putin predispusi la singuratate. La polul opus, persoanele care pun fotografii fara etichete se pot simti mai singure;

- selfie-ul si categoriile sale. Selfie-urile nu dezvaluie intotdeauna narcisismul. Exista trei grupuri de iubitori de selfie: comunicatori, autobiografi si autopublicisti. Primii isi impartasesc fotografiile pentru a-si implica prietenii si abonatii intr-o discutie. Acestia sunt oameni care fac fotografii cu semnele de genul am votat. Autobiografii fac selfie-uri pentru a surprinde momente memorabile din viata lor. Nu ii deranjeaza ca alti oameni le vad fotografiile, dar isi fac selfie-uri pentru a pastra amintirile si nu pentru a obtine like-uri. Autopublicistilor le place sa arate celorlalti aproape fiecare pas din viata lor, incercand sa se puna intr-o lumina buna.

Citeste si: Cum sa-ti creezi cont de Instagram 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala...
Instagram vine cu o noua setare pentru utilizatorii sai. Mai exact, acestia vor putea alege pe cine...
Telefonul tau mobil se misca din ce in ce mai greu? E posibil sa fie din cauza...