Obiective turistice in Maramures. Plai cu flori, plai cu istorie

Obiective turistice in Maramures. Plai cu flori, plai cu istorie

Periplul nostru prin locurile de basm ale Romaniei continua in judetul Maramures, una dintre cele mai frumoase si incarcate de istorie zone ale Romaniei. Aici, obiceiurile inca se pastreaza cu sfintenie, iar graiul specific este intotdeauna o incantare pentru vizitatori.

Obiective turistice in Maramures:

Valea Vaserului este, poate, cel mai frumos loc din Romania. Celebra mocanita te va purta prin locuri vechi, de o frumusete aparte. Linia de pornire pe traseu este statia Viseul de Sus, iar capatul de linie este statia Paltin. Va fi o calatorie minunata prin Muntii Maramuresului!

Cimitirul Vesel din Sapanta este, probabil, obiectivul turistic cel mai cunoscut din Maramures. Aici moartea a fost si este privita cu senitate, iar Cimitirul Vesel este confirmarea acestei trairi unice a oamenilor locului.

Turnul Sfantului Stefan din Baia Mare. Atat a mai ramas din fosta biserica Sfantul Rege Stefan din Baia Mare. Gasesti cladirea impozanta la intersectia strazilor Crisan si 1 Mai. Biserica a fost construita in secolul al XV-lea la ordinul lui Ioan de Hunedoara si terminata in timpul domniei lui Matia Corvinul.

Creasta Cocosului e o formatiune stancoasa cu forma asemeni unei creste de inaripata. O gasesti in Pasul Gutai, la 1428 metri altitudine.

Manastirea Barsana demonstreaza odata in plus priceperea maramuresenilor in mestesugul lemnului. Vei intalni, aici, pe Valea Izei, peisaje uimitoare.

Pasul Prislop leaga Maramuresul de Bucovina, fiind cea mai inalta trecatoare din Carpatii Orientali (1416 metri). Pasul are o lungime de 50 km. Pe traseu vei gasi celebrea Manastire Prislop. Daca vizitezi zona in august, vei putea sa te bucuri de festivalul anual de datini, obiceiuri si cantec populare.

Parcul National Muntii Rodnei se afla pe teritoriile a doua judete: Bistrita-Nasaud si Maramures. Vei putea admira cele doua lacuri denumite Lale( cea Mica si cea Mare), Iezerul sau Repedea ori Buhaescu si Pestera Izvorul Albastru al Izei.

Memorialul Sighet iti va aduce minte de cei peste 100 demnitari romani torturati in perioada interbelica. Celule se pot vizita , iar in curtea inchisorii vei vedea Cortegiul Sacrificatilor, un grup statuar format din siluete umane ce se indreapta spre un zid.

Castelul Teleki din Satulung, comuna Coltau a fost ridicat in 1771. Multi considera ca e e cel mai frumos castel din Ardeal.

Citeste si: Obiective turistice in Ilfov. Itinerar prin cel mai mic judet al tarii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....