Obiective turistice in Vaslui

Obiective turistice in Vaslui

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este judet de granita. Pe aici se poate trece in Republica Moldova. Judetul Vaslui reprezinta, insa, si un vechi teritoriu al Romaniei. Aici, traditiile s-au pastrat peste timp, iar muzeele si celelalte obiective turistice ale locului o demonstraza din plin.

Obiective turistice in Vaslui:

Muzeul Judetean Stefan cel Mare din Vaslui. In muzeul dedicat marelui domnitor moldovean, vei putea vedea obiecte si documente ce dateaza din Antichitate si pana in Epoca Moderna, obiecte gasite pe teritoriul judetului. In plus, muzeul judetean mai cuprinde sectii de etnografie, de arta populara si de arta moderna.

Muzeul Memorial Emil Racovita se afla in localitatea cu acelasi nume. Muzeul a fost infiintat in 1958 in conacul familiei Racovita din fostul sat Suranesti, unde savantul roman isi timpul liber. Muzeul prezinta istoria familiei de boieri Racovita, in fotografii, documente, un arbore genealogic al acesteia, precum si obiecte de mobilier si carti de au apartinut familie. In alta parte a muzeului, exista o expozitie dedicata doar lui Emil Racovita. Aici, vei putea vedea documente si lucruri personale folosite de omul de stiinta in timpul expeditiei antarctice, dar si alte obiecte ce ilustreaza activitatea lui de speolog si academician.

Parcul dendrologic Copou din Vaslui. Aceasta uriasa gradina este vizitata anula de mii de turisti. Printre gradinile tematice amenajate in parc, vei putea vizita si Aleea scriitorilor, unde sunt expuse busturile lui Ion Creanga, Mihail Kogalniceanu, Costache Negri, Alecu Russo si Mihai Eminescu .

Rezervatia arheologica Curtea Domneasca din Vaslui include ruinele curtii domnesti din oras, ce au fost construite in Evul Mediu, in perioada 1472-1490, dar si biserica domneasca Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, edificiu ce dateaza din aceeasi perioada.

Ansamblul domnesc Rosetti-Solescu este situat in satul Solesti. Monumentul istoric cuprinde o casa domneasca, un zid de incinta, un parc cu arbori seculari si o biserica. Tot aici, se afla mormantul Doamnei Elena Cuza, sotia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Acesta a copilarit in satul Solesti.

Muzeul caricaturii din Husi a fost inaugurat in 2006. Vei gasi in acest loc multe imagini satirice imaginate de cei mai cunoscuti caricaturisti de la noi din tara.

Gradina Zoologica din Barlad se afla in interiorul unei paduri seculare, situate la marginea orasului. Gradina de aproape 6 hectare a fost creata in 1959 ca adapost pentru un urs salbatic. Apoi, incet-incet, au fost aduse mai multe animale.

Citeste si: Obiective turistice in Tulcea

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....
Judetul Teleorman e situat in sudul Romaniei si face parte din regiunea istorica Muntenia. Teleormanul e si...