Obiective turistice in Sibiu. Vizita prin batranul Hermannstadt

Obiective turistice in Sibiu. Vizita prin batranul Hermannstadt

Mergem, astazi, in centrul tarii, pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase judete ale Romaniei: Sibiu sau Hermannstadt, asa cum il numesc sasii din zona.

Centrul vechi este considerat de multi romani si nu numai unul dintre cele mai frumoase astfel de centre din Romania. Vei regasi aici aproape intreaga istorie a orasului. Nu rata Pasajul Scarilor, cel care face legatura dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus. A fost construit in secolul al XIV-lea! Pentru a surprinde cat mai bine frumusetea locui, inchiriaza o bicicleta si plimba-te incet, vizitand Piata Mica, Podul Minciunilor sau Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Aici se afla si cel mai mare muzeu in aer liber, Muzeul Astra.

Palatul Brukenthal a fost construit in secolul al XVIII-lea la poalele Muntilor Carpati, in Avrig. Conacul reprezenta resedinta de vara a guvernatorului Samuel von Brukenthal. Gasesti minunatia arhitectonica la 20 km de municipiul Sibiu.

Marginimea Sibiului, situata intre Valea Sadului si Valea raului , are in compozitie 18 sate vechi, cu oameni care pastreaza traditiile cu sfintenie.

Castelul de Lut din Valea Zanelor se afla la Porumbacu de Sus, circa 40 kilometri distanta de Sibiu. Doi oameni indragostiti de traditii au construit acest loc unic, din paie, lut si nisip.

Abatia Carta este o manastire cisterciana, construita din piatra in 1202! Astazi s-a mai pastrat capela, in care inca au loc slujbe.

Parcul Natural Cindrel are o suprafata de 9.000 hectare, desfasurandu-se in Masivii Cindrel si Lotru.

Ruinele Cetatii Slimnic. Cetatea ateaza din secolul al XIII-lea, fiind restaurata in secolul al XV-lea. Padurea dimprejur ii ascundea pe haiduci.

Citeste si: Obiective turistice in Salaj. In vizita pe Platforma Somesana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....