Obiective turistice in Tulcea

Obiective turistice in Tulcea

Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact in judetul Tulcea. Datorita pozitionarii sale , Tulcea este un conglomerat de nationalitati si de traditii. Romani, turci, lipoveni, greci si aromani convietuiesc in aceasta fascinanta zona a tarii noastre.

Obiective turistice in Tulcea:

Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii este unica in Europa. Aici, vei trai intr-un colt de natura in pura, cu stuf, pasari si animale specifice. Imaginile din Delta iti vor ramane pentru totdeauna in minte.

Gura Portitei. Din Delta, mai exact de la Jurilovca, vei parcurge 16 kilometri de ape pentru a ajunge in locul in care Delta se uneste cu Marea. O experienta pe care nu ai voie sa o ratezi. O plaja cu nisip fin, unde candva a fost un sat de pescari, te asteapta. Diferenta este ca aici nu te vei simti sufocat/a precum in aglomeratiile din celelalte statiuni ale Litoralului romanesc.

Muntii Macinului, parte din Muntii Dobrogei, sunt cei mai vechi munti din tara noastra( 300 de milioane de ani!) Poti ajunge in Macin cu bacul peste Dunare sau pe rutele Braila-Smardan-Macin si Galati-I.C Bratianu-Garvan-Jijila-Macin.

Padurea Letea din satul cu acelasi nume reprezinta o zona protejata prin lege. Are o suprafata de 5247 de hectare. Aici traiesc specii precum vulturul codalb sau calul salbaticit.

Insula Popina se intinde pe 98 hectare calcaroase, in nordul Lacului Rzelm. Insula nu depaseste 47 metri inaltime. E arie protejata din 1994.

Lacul Iacobdeal se desfasoara langa Turcoaia, pe locul unei vechi cariere de piatra care s-a surpat si a lasat loc apei sa se adune.

Cetatea Enisala este situata la la 8 kilometri de Babadag. A fost ridicata in seculul al XIII-lea, fiind parte din sistemul defensiv al Tarii Romanesti in timpul domniei lui Mircea cel Batran.

Citeste si: Obiective turistice in Timis

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....
Judetul Teleorman e situat in sudul Romaniei si face parte din regiunea istorica Muntenia. Teleormanul e si...