Toamna, in concediu. Top 5 tari de vizitat in aceasta perioada

Toamna, in concediu. Top 5 tari de vizitat in aceasta perioada

Nu toata lumea pleaca in concediu pe timpul verii. Unii aleg sa petreaca vacanta in sezonul rece, toamna sau iarna. Pentru acestia dintre voi, avem 5 idei, speram pe placul vostru. Iata top 5 locuri de vizitat in aceasta perioada.

1. Podul Orchy, Scotia. Vorbim despre un sat cu peisaje deosebite. Castelele se imbina, aici, intr-un mod unic cu natura uimitoare, o natura ce pare extrem de ostila. Ce sa mai...Peisaje pentru romanticii incurabili!

2. Wicklow, Irlanda. Probabil, ai auzit de peisajele senzationale din aceasta tara. Daca alegi sa mergi in zona, vei ramane impresionat de tot ceea ce are de oferit. Muntii Wicklo sunt uimitori pe tot parcursul anului, dar toamna, nu numai ca vei gasi cel mai stralucitor cer albastru si copaci acoperiti in nuante de auriu, dar vei da si peste cele mai multe cascade. Faimosul sit Glendalough, unul dintre cele mai importante situri monahale din Irlanda, fondat de Sf. Kevin in secolul al VI-lea, te asteapta, de asemenea. Pub-urile cu speicific te vor da la randul lor pe spate.

3. Oslo, Norvegia. Capitala Norvegiei re multe parcuri pitoresti care te vor uimi. Vei ramane impresionant de cromatica copacilor in sezonul de toamna. Poti vedea Cetatea Akershus si Parcul cu Sculpturi Vigeland sau poti sa alegi sa parasesti orasul ca sa mergi la Oslomarka Forest, unde vei vedea frunzele de toamna in cele mai vibrante nuante.

4. Praga, Cehia. Acest oras e de vizitat toamna, deoarece e mai aerisit decat in sezonul cald. Castle Hill iti va oferi o vedere panoramica a acoperisurilor rosii din Praga. Capitala Cehiei ofera sute de sali de concert, galerii de arta, cinematografe si cluburi de muzica.

5. Dubrovnik, Croatia. Acest oras asezat pe malul Marii Adriatice nu e de vizitat doar vara, ci si pe timp de toamna cand vei avea parte de temperaturi placute si te poti chiar bucura de plaja. In plus, vei scapa de aglomeratia din perioada estivala. Daca te plictisesti de plaja, poti face si drumetii montane memorabile intr-un peisaj de-a dreptul uimitor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...
Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare,...