Anticonceptionale, menstruatie

Lista articolelor despre anticonceptionale si menstruatie pe AflaCum.ro

Articole despre anticonceptionale si menstruatie

Citeste cele mai noi articole despre anticonceptionale si menstruatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anticonceptionale si menstruatie, pe AflaCum.ro!

Menstruatia poate fi insotita uneori de dureri mari si de un flux abundent, fiind o perioada a lunii extrem de neplacuta pentru unele femei.

Exista mai multe metode prin care menstruatia poate fi modificata, prin scurtarea perioadei, diminuarea simptomelor sau chiar oprirea sangerarii, insa este indicat sa cereti sfatul unui medic ginecolog, inainte de a incerca aceste lucruri acasa.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

In Antichitate, se credea ca sangele menstrual poate innebuni cainii.Asadar, toate conversatiile despre menstruatie si metodele de a o controla erau tabu. Pana sa fie create tampoanele moderne, femeile foloseau diverse materiale pentru a-si controla ciclul menstrual; cele mai multe deloc igienice, precum papirusul sau cupele din aluminiu!

Menstruatie. Ce foloseau femeile inainte de aparitia tampoanelor:

Papirus, lemn si spongieri(bureti de mare). Informatiile sunt putine, insa ne pot contura o imagine de ansamblu. Se crede ca femeile care au trait in perioada 3.000 i.Hr. au folosit diferite materiale naturale pentru a controla menstruatie. De exemplu, femeile egiptene foloseau papirus, acea hartie cunoscuta mai mult pentru scris. Inmuiau papirusul pentru a deveni mai moale, apoi il aplicau in zona problematica. Femeile din Grecia, potrivit lui Hipocrate, foloseau bucati de lemn pe post de tampoane. Altele ar fi folosit chiar bureti de mare, care absorbeau foarte bine sangele.

Menstruatia e intarziata intotdeauna dintr-o anumita cauza, insa nu e obligatoriu ca femeia respectiva sa fie insarcinata. Sunt multe alte motive pentru care ciclul menstrual intarzie. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Care e frecventa menstruatiei? Ciclul are loc la un interval de 28 zile, insa e firesc ca aceasta perioada sa difere in functie de organismul femeii. Daca ciclul iti vine la un interval cuprins intre 28 si 40 zile, inseamna ca esti o persoana normala. De retinut faptul ca unele femei nu au intotdeauna un ciclu menstrual regulat.

De ce intarzie menstruatia:

Menstruatia este un proces firesc pe care nici o femeie nu-l suporta prea bine. Exista, din fericire, anumite obiceiuri care te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada neplacuta a lunii. Mai exact, trebuie sa eviti anumite obiceiuri nesanatoase.

Iata cele mai frecvente cinci erori pe care multe femei le comit in perioada menstruatiei:

1. Suprasolicitarea oganismului. Pentru ca in aceasta perioada nivelul de energie creste brusc, multe femei exagereaza cu activitatile(fizice si/sau intelectuale). Este de preferat sa nu suprasoliciti organismul, sa cauti echilibrul intre activitatile tale cotidiene.

Durerile menstruale sunt cauzate de contractiile de la nivelul uterului, in primele zile ale ciclului menstrual si afecteaza 90% dintre femei, fiind resimitite de catre acestea intr-o mai mai mare sau mai mica masura.

Iata cateva metode prin care pot fi diminuate durerile:

Cu ajutorul calmantelor fara prescriptie medicala, cum ar fi cele pe baza de ibuprofen, fara a depasi o doza zilnica de 2400 mg.

Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal.

Alte cauze frecvente vinovate de aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, anxietatea, slabirea brusca, anorexia, hipotiroidismul sau sindromul ovarelor polichistice. Femeile aflate in prag de menopauza sunt cele mai predispuse la declansarea hemoragiei uteine, desi boala se poate instala in orice etapa a vietii.

Ginecologii afirma ca femeile aflate la varsta reproducerii sunt afectate de hemoragii disfunctionale, astfel ca adolescentele si femeile de peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Herpesul este o boala cu transmitere sexuala foarte comuna, ale carei simptome pot fi tratate, fara ca...
Citeste prospectul medicamentului Megestron, suspensie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Climen, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Climen se...
Belara, tablete sunt medicamente folosite in contraceptia orala. Compozitie: Clormadinona acetat 2 mg; Etinilestradiol 0.03 mg Tablete...