Aspirina, copii

Lista articolelor despre aspirina si copii pe AflaCum.ro

Articole despre aspirina si copii

Citeste cele mai noi articole despre aspirina si copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aspirina si copii, pe AflaCum.ro!

Sindromul Reye este o afectiune care se dezvolta in primii 16 ani de viata.

Aceasta boala rara se instaleaza la copiii aflati in convalescenta dupa gripa, raceala sau varicela.

Riscul de a contacta boala Reye este mai mare in cazul copiilor care au fost tratati cu aspirina sau alte
medicamente care au ca substanta activa acidul acetilsalicilic.

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

Daca, din pacate, te-ai ratacit prin padure, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cauti un traseu de intoarcere in civilizatie. Ce te faci, insa, daca din varii motive, cum ar fi stresul, te apuca o durere ingrozitoare de cap, chiar in acel moment deja neplacut?! Pai in cazul in care n-ai medicamente analgezice in rucsac, poti incropi de o aspirina naturala. Nu e o gluma!

Cum sa faci aspirina daca te-ai ratacit in padure. Ingrediente:

1. Tipuri de salcie care contin acid salicilic(ingredientul de baza al aspirinei). Exista multe soiuri de salci, dar nu toate contin niveluri ridicate de acid salicilic. Acidul salicilic este componenta activa pentru ameliorarea durerii si antiinflamatoare, fiind ingredient al aspirinei. Tipurile de arbori de salcie cu cele mai mari niveluri de acid salicilic sunt:

Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista mai mult de cateva saptamani, orice parinte ar trebui sa recurga la ajutorul medicului. Unele comportamente pot dezvalui diverse tulburari mintale pe care nu e bine sa le ignori!

Semne ale tulburarilor mentale la copii:

1. Furie si schimbari dese de dispozitie. Furia, schimbarile de dispozitie, frica brusca fara motiv , bataile accelerate ale inimii si o respiratie prea rapida pot fi simptome ale unei boli mintale. Da, crizele de furie sunt frecvente la cei mici, insa ele isi pierd din intensitate pana la varsta de gradinita. Nu este in regula ca un copil mai mic de 4 ani sa aiba mai mult de 9 crize de furie pe saptamana.

Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel mic o primeste. Orice mama/tata, vrea sau nu, influenteaza prin comportamentul sau viitorul copilului/copiilor. De aceea, e de preferat sa devii un model pozitiv pentru fiul tau/fiica ta! Nu e usor, dar cu perseverenta, implicare si putina atentie vei reusi!

Cum sa fii un parinte model:

1. Fii optimist/a! E dificil sa debordezi de optimism in orice moment, mai ales intr-o dimineata de luni sau la finalul unei zile mai proaste la birou. Oboseala ne poate coplesi pe toti, insa ar fi bine sa nu transmiti negativitate copilului! Cel mic are nevoie de o mama si un tata care nu cedeaza, indiferent de provocarile vietii. Mai devreme sau mai tarziu, copilul va imita acest comportament optimist si automat va trece mai usor peste inevitabilele cumpene.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copilul tau are abilitati de alergator? Ii place sprintul si crezi ca il poti transforma intr-un atlet...
O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la...
Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi...
Siguranta in apa, mai ales atunci cand vine vorba despre copii, este esentiala. Cei mici adora sa...
Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie...
Pana la 99,9% din ADN-ul uman este identic la toti oamenii. De asemenea, mostenim ADN-ul direct de...