Bacterii, antibiotice

Lista articolelor despre bacterii si antibiotice pe AflaCum.ro

Articole despre bacterii si antibiotice

Citeste cele mai noi articole despre bacterii si antibiotice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bacterii si antibiotice, pe AflaCum.ro!

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, cum ar fi: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Aceasta bacterie este cauza principala a gastritei, dar poate produce in timp ulcer, migrene, anxietate, depresie si boli cardiovasculare.

Persoanele afectate de Helicobacter Pylori pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, prescrise de un medic specialist. Nu este indicat sa va tratati de unii singuri, daca suferiti de aceasta afectiune.

Pseudomonas este un gen de bacili(bacterii) gram-negativi cu larga raspandire in natura (in sol, apa, pe plante). Unele specii pot provoca infectii. De exemplu P. aeruginosa (bacilul piocianic). Astazi, iti spunem tot ce trebuie sa stii despre pseudomonas, de la simptomele pe care le poate provoca pana la remedii.

Infectie cu pseudomonas. Cum sa recunosti un caz usor - simptome. Pseudomonas produce de obicei simptome usoare la persoanele sanatoase cu un sistem imunitar puternic. Aceste infectii pot fi transmise prin apa. Printre cele mai comune infectii se afla:

- infectiile oculare la persoanele care folosesc lentile de contact pe termen lung. Pentru a evita infectarea, schimba solutia pentru lentile de contact, nu o completa! De asemenea, nu purta lentilele de contact mai mult decat recomanda medicul sau producatorul lentilelor;

Cumparaturile din hipermarket au devenit un mod de viata pentru cetateanul modern. E mai rapid si mai comod sa faci aprovizionarea dintr-un astfel de loc. Te gandesti, insa, vreodata la ceea ce cumperi, la riscurile la care te expui consumand anumite produse?

Daca n-ai facut-o pana acum, e cazul sa deschizi ochii! Iti aratam o lista de produse pe care nu ar trebui sa le cumperi niciodata:

1. Salata ambalata. Bacteriologii avertizeaza ca unul dintre cele mai periculoase alimente sin hipermarket este salata gata curatata si ambalata. Chiar daca pe pachet scrie ca e buna pentru a fi consumata, salata este, in realitate, plina de bacterii daunatoare care provoaca boli intestinale. Aceste bacterii nu sunt omorate, deoarece salata nu este prelucrata termic. Pentru a fi sigur ca nu te imbolnavesti, spala bine, intotdeauna, orice tip de verdeata ai cumpara.

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt:
o Dureri de cap;
o Tensiune sau sensibilitate in jurul ochilor;
o Congestie nazala;
o Mucus lichid;
o Dureri in gat si alunecarea mucusului in trahee;
o Oboseala;
o Tuse;
o Respiratie urat mirositoare;
o Febra.

Antibioticele sunt folosite in tratarea infectiilor sau a bolilor cauzate de bacterii, cum ar fi infectiile cailor respiratorii, la nivelul pielii sau ranile infectate, insa pot avea si efecte secundare, cauzand alte probleme de sanatate, dupa cum urmeaza:

1. Diareea este un efect secundar comun al antibioticelor, deoarece aceste medicamente creeaza un dezechilibru intre bacteriile benefice si nocive din intestin. Pentru a preveni aceasta afectiune, consumati iaurturi probiotice sau varza murata, in timpul tratamentului cu antibiotice.

2. Starile de greata si voma pot aparea in timpul tratamentului cu penicilina sau metronidazol, deoarece aceste antibiotice omoara bacteriile benefice din intestin. Pentru a evita aceste efecte secundare este indicat sa consumati iaurt probiotic si ceai de ghimbir.  

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Amigdalita acuta, numita si angina acuta circula in aceasta toamna. Aceasta afectiune este o inflamatie acuta a...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina Forte si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Este...
Citeste prospectul medicamentului Nistatina 500.000 u.i. si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Citeste prospectul medicamentului Negamicina-B, unguent, afla pentru ce este indicat si cum se foloseste. Indicatii: Diferite forme...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...