Grog, rom

Lista articolelor despre grog si rom pe AflaCum.ro

Articole despre grog si rom

Citeste cele mai noi articole despre grog si rom publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre grog si rom, pe AflaCum.ro!

Cuvantul grog se refera la o varietate de bauturi alcoolice.

Aceasta denumire are legatura cu un amiral din armata britanica pe nume Edward Vernon.

Acesta a introdus pe vasul regal o bautura slab alcoolizata cu bere si rom pe 21 august 1740. Vernon purta la acea vreme o haina de panza realizata dintr-o tesatura groasa numita Grog, drept pentru care Vernon a fost poreclit batranul Grog dupa materialul din care era confectionata haina. De atunci aceasta bautura se numeste grog, iar in unele parti ale lumii cum sunt Australia si Noua Zeelanda, cuvantul grog denumeste orice bautura alcoolica.

Iata cum se prepara grogul in zilele noastre:

Ingrediente:

- zahar
- rom
- lamaie taiata felii.

Mod de preparare:

Se fierbe apa in ceainic sau in alt vas anume pentru fiert apa si cand clocoteste se toarna In pahare, pe trei sferturi, avand grija sa punem cate o lingurita, ca sa nu se sparga paharul.

Se pune in fiecare pahar 2-3 bucati de zahar, dupa gust, ca pentru ceai si se amesteca, pana se topeste; deasupra se pune o felie de lamaie, iar pentru aceasta se toarna de un deget rom.

Se da la o parte de pe foc si se serveste cu flacara deasupra, inainte ca romul sa se amestece cu apa.

Un desert revogorant de vara este crema de fragi cu rom si frisca batuta.

Ingrediente:

500 grame fragi,

250 grema zahar,

6 foi de gelatina,

450 grame frisca batuta

Aceasta crema de biscuiti se foloseste la prajituri si poate fi imbogatita cu rom.

Ingrediente:

250 grame de biscuiti din comert,

Jeleul cu rom este un adevarat rasfat pentru papilele gustative.

Deci, daca doresti ceva dulce si gustos de sarbatori, nu ezita sa incerci acest desert.

Ingrediente:

Acest desert clasic este o crema usoara, aromatizata cu rom si vanilie care se poate servi rece daca este vara si cald daca este iarna.

Ingrediente:

un litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
vanilie,
o lingurita fecula (sau faina),
o lingura rom.

Biscuitii cu stafide si rom sunt o gustare aromata. Acestia pot fi serviti impreuna cu o ceasca de ceai sau cafea.

Ingrediente:

2 oua,
125 grame unt proaspat,
125 grame zahar,
125 grame faina,
125 grame stafide,
3 linguri rom,
unt pentru uns tava.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gogosile sunt un desert preparat de majoritatea gospodinelor pentru simplul fapt ca atunci cand ai pofta de...
Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si...
La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom. Ingrediente: - un...
Gasca fripta la cuptor este mai aromata daca la fiert se adauga si putin rom. Inainte de...
O bautura calda ideala pentru sezonul rece este punciul din ceai amestecat cu zahar, citrice si alcool. ...