Minipress, hipertensiune

Lista articolelor despre minipress si hipertensiune pe AflaCum.ro

Articole despre minipress si hipertensiune

Citeste cele mai noi articole despre minipress si hipertensiune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre minipress si hipertensiune, pe AflaCum.ro!

Indicatii: Hipertensiunea: Minipress este indicat in tratamentul tuturor stadiilor hipertensiunii arteriale esentiale si al tuturor stadiilor hipertensiunii secundare de etiologie variata. Poate fi folosit ca agent initial, singur, sau poate fi folosit in combinatie cu un diuretic sau alti agenti antihipertensivi.

Fluxul plasmatic renal si filtratul glomerural nu sunt modificate de administrarea orala de lunga durata si de aceea, Minipress poate fi folosit la pacientii cu functie renala compromisa. Insuficienta ventriculara stanga: Minipress este indicat in tratamentul insuficientei ventriculare stangi. Poate fi adaugat in tratament la acei pacienti care nu au raspuns satisfacator sau au devenit refractari la terapia conventionala cu diuretice asociate sau cu tonicardiace. Fenomenul Raynaud si maladia Raynaud: Minipress este indicat in tratamentul fenomenului Raynaud si al maladiei Raynaud. Hiperplazia benigna de prostata: Minipress este indicat ca un adjuvant in tratamentul simptomatic al obstructiei urinare cauzate de hipertrofia benigna de prostata. Este de asemenea folositor in terapia preoperatorie.

Descriere: Minipress, este un derivat de quinazolina, prazosin hidroclorid, fiind primul dintr-o noua clasa de antihipertensive. Este hidroclorura de 1-(4-amino-6,7-dimetoxi-2-quinazolinin)-4-(2-furoyl) piperazina. Prazosin hidroclorid este o substanta cristalina alba, slab solubila in apa si ser fiziologic, cu o greutate moleculara de 419,87. Fiecare tableta de Minipress contine echivalentul a 1,2 si 5 mg de prazosin.

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa. Ai nevoie de un pix/stilou si de cateva cunostinte. Astfel, vei obtine timpul necesar sa ajungi la medicul specialist.

Tensiunea arteriala nu e intotdeauna usor de observat, asa ca multi oameni nici macar nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Medicii o numesc chiar un ucigas tacut, deoarece consecintele pot fi foarte grave, iar problema se dezvolta lent. De asemenea, simptomele pot lipsi sau pot fi comune altor afectiuni. Iata care sunt, in general, simptomele hipertensiunii arteriale:

Dureri de cap. Paradoxal este faptul ca persoanele cu hipertensiune arteriala cronica nu au deloc dureri de cap. Epidosul hipertensiv brusc, insa, cauzeaza adesea dureri de cap insuportabile. Momentul este denumit de medici criza hipertensiva.

Hipertensiunea nu este o afectiune pe care sa o tratezi cu indiferenta! Sunt necesare schimbari ale stilului de viata si de dieta. Altfel spus, ai grija sa dormi suficient, sa faci miscare, sa mananaci cat mai sanatos si sa bei pe masura! Pentru ca da, exista si bauturi care pot creste simtititor tensiunea; la fel cum exista licori care ajuta hipertensivii. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Bauturi care scad tensiunea:

- ceai matcha. Acest ceai verde contine cantitati mari de EGCG (galat de epigalocatechina), un polifenol cu puternice proprietati antioxidante. Datorita capacitatii sale de a combate inflamatia, ceaiul matcha este considerat sanatos inima. EGCG -ul previne acumularea de placi grase pe peretii arterelor si poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral.

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de calitate, somn suficient, reducerea stresului). Dar nu doar stilul de viata influenteaza tensiunea sangvina, ci si micile activitati carora, de cele mai multe ori, nici nu le dam atentie, fiind ca un reflex pentru fiecare dintre noi!

Comportamente banale care pot creste tensiunea arteriala:

- amani necesitatile fiziologice. Cand suntem ocupati cu ceva pe care scrie urgent, nici la baie nu mergem, de multe ori. Aceasta abtinere e responsabila cu cresterea tensiunii. Daca pui la socoteala si stresul omentului, ai putea chiar sa faci un puseu deloc de dorit!

Tensiunea arteriala mare sau hipertensiunea, asa cum e cunoscuta in lumea medicinei, este cauzata de stari nervoase sau de anumite boli precum cele endocrine, cardiovasculare sau renale. Acest fenomen poate fi tinut sub control cu ajutorul medicatiei, dar si prin intermediul unei diete potrivite.

Alimente care scad tensiunea arteriala:

- legume frunzoase. Tensiunea scade atunci cand potasiul este eliminat prin urina. Asadar, consuma legume bogate in potasiu precum: salata verde, spanac, frunze de sfecla, rucola sau kale;

Hipertensiunea(tensiunea marita) reprezinta cresterea trecatoare sau constanta a presiunii sangelui in sistemul arterial, cauzata de factori precum bolile endocrine, renale, cardiovasculare, nervoase etc.

Daca ai probleme constante cu tensiunea arteriala, nu ramane impasibil! Mergi la medic, deoarece fluctuatiile de tensiune pot genera probleme grave de sanatate(atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala!) 

Hipertensiune - cauze

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Twynsta si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Twynsta se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului Unipres-10 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiunea arteriala. ...
Citeste prospectul medicamentului Telmisartan Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Telmisartan Teva...
Citeste prospectul medicamentului Tolucombi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Tolucombi se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului Tracleer si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tracleer se...
Citeste prospectul medicamentului Sinopryl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala...