Cum creste tensiunea arteriala. Aceste actiuni banale sunt de vina

Cum creste tensiunea arteriala. Aceste actiuni banale sunt de vina

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de calitate, somn suficient, reducerea stresului). Dar nu doar stilul de viata influenteaza tensiunea sangvina, ci si micile activitati carora, de cele mai multe ori, nici nu le dam atentie, fiind ca un reflex pentru fiecare dintre noi!

Comportamente banale care pot creste tensiunea arteriala:

- amani necesitatile fiziologice. Cand suntem ocupati cu ceva pe care scrie urgent, nici la baie nu mergem, de multe ori. Aceasta abtinere e responsabila cu cresterea tensiunii. Daca pui la socoteala si stresul omentului, ai putea chiar sa faci un puseu deloc de dorit!

- stai prea mult in pozitia sezut. Daca stai mult la birou, pe scaun, zilnic, macar cauta sa ai un scaun de sustinere pentru picioare. Altfel, tensiunea poate creste. Ca sa nu mai vorbim de predispozitia la hemoroizi….

- stai picior peste picior. Si aceata pozitie paote creste tensiunea sangivina, daca exagerezi. Nu e rau sa tii picior peste picior, e nasol sa o faci pe perioade lungi;

- tii o mana atarnata pe langa corp. Si o mana tinuta mult timp pe langa corp creste tensiunea. La birou, ar fi de preferat sa pozitionezi mainile pe...birou!

- porti camasi cu mansete prea stramte;

- stai nemiscat prea mult timp;

- vorbesti in timp ce stai nemiscat.

Important! Tensiunea arteriala nu e intotdeauna usor de observat, asa ca multi oameni nici macar nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Medicii o numesc chiar un ucigas tacut, deoarece consecintele pot fi foarte grave, iar problema se dezvolta lent. De asemenea, simptomele pot lipsi sau pot fi comune altor afectiuni. Daca suferi frecvent de: dureri de cap, sangerari nazale, vase de sange sparte la nivel ocular, stelute negre si alte forme geometrice care apar pe retina si sunete infundate in timpane, mergi la medic. Cel mai probabil ai nevoie de tratament pentru hipertensiune.

Citeste si: Metode rapide de scadere a tensiunii arteriale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa....
Tensiunea arteriala ridicata este una dintre simptomele bolilor de inima. Insa, potrivit studiilor, o tensiunea arteriala constanta...
Hipertensiunea nu este o afectiune pe care sa o tratezi cu indiferenta! Sunt necesare schimbari ale stilului...