Resurse umane, interviu

Lista articolelor despre resurse umane si interviu pe AflaCum.ro

Articole despre resurse umane si interviu

Citeste cele mai noi articole despre resurse umane si interviu publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre resurse umane si interviu, pe AflaCum.ro!

Crearea propriului CV poate parea foarte simplu. Dar sa alcatuiesti unul care iese in evidenta, poate fi o adevarata incercare.

Cand iti trimiti CV-ul, acesta devine baza primei impresii a angajatorului despre tine. Rezultatul unui CV eficient se poate vedea daca angajatorul se hotaraste sa te contacteze pentru un interviu. Tocmai din acest motiv e inportant ca al tau sa fie mai bun decat cel al altor aplicanti. E posibil ca acreditarile tale sa fie similare cu ale altor aplicanti. Pentru a te asigura ca tu esti cel care face prima impresie buna, asigura-te ca CV-ul tau sa fie carismatic si cu impact. Daca esti pe punctul de a-ti crea CV-ul, iata cateva sfaturi utile pentru a-l face sa iasa in evidenta.

- Particularizeaza-l pentru un anumit job. Indiferent cand trimiti un CV, asigura-te ca acesta e particularizat pentru acel loc de munca pentru care aplici. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa faci unul total diferit pentru fiecare job. Poti alcatui unul standard. Apoi, cand e timpul sa aplici pentru un loc de munca, ajusteaza-l pentru a scoate in evidenta aptitudinile si calitatile pe care angajatorul le cauta la aplicantii pentru pozitia respectiva.

Indiferent daca ai studii in resurse umane sau ai absolvit o facultate de alt profil, trebuie sa stii ca industria HR poate reprezenta drumul spre o cariera de succes. Aceasta zona de activitate este in continua crestere, ceea ce inseamna ca poate oferi o gama larga de oportunitati persoanelor interesate sa inceapa o noua cariera. Ca in orice domeniu si in industria HR e nevoie de invatare si de anumite abilitati specifice.

Ce trebuie sa stii despre industria HR:

1. Afla daca ai chemare pentru domeniul HR. Cerceteaza diferite locuri de munca din industria de resurse umane. Te vezi indeplinind aceste sarcini? Incearca, de asemenea, sa fii la curent cu tendintele si informatiile importante din domeniu. Te intereseaza aceasta informatie? Daca raspunsul este nu la aceste doua intrebari, atunci va trebui sa te orientezi catre alt domeniu de activitate.

Daca sunteti in cautarea unui job si ati primit recomandari negative de la locul de munca anterior, va poate fi destul de dificil sa va angajati din nou.

Iata cum puteti face fata unei astfel de situatii:

Selectati informatiile pe care le treceti in CV. Aveti grija ca persoana trecuta la recomandari sa fie neutra si corecta si sa va recomande in mod pozitiv noului angajator.

Poti avea cele mai bune referinte, cele mai impresionante experiente si cel mai bun set de aptitudini, dar nu treci de interviul pentru job.

De ce? Aminteste-ti ca referintele, experientele si aptitudinile nu sunt singurele calificative. Si personalitatea e foarte relevanta. Daca intervievatorul constata ca personalitatea ta nu se potriveste postului, chiar daca in realitate se potriveste, atunci nu vei primi postul. Asadar, cum iti vei pune personalitatea in cea mai buna lumina, fara a fi agresiv sau fara sa te dai in spectacol?

Iata cateva sfaturi.

Scrisoarea de intentie alaturata CV-ului este unealta ta personala de marketing.

Ar trebui sa scoata in evidenta motivul pentru care esti potrivit jobului si ceea ce poti oferi companiei. Si, mai important, ar trebui sa trezeasca interesul managerului de resurse umane pentru intervievarea ta. Exact ca si CV-ul, scrisoarea de intentie va promova sau distruge aplicatia ta pentru locul de munca.

Asadar, nu o considera ca document introductiv CV-ului tau. Pregateste-ti scrisoarea de intentie in aceeasi maniera cu CV-ul. Ceea ce urmeaza e orientativ.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa