Roti, zapada

Lista articolelor despre roti si zapada pe AflaCum.ro

Articole despre roti si zapada

Citeste cele mai noi articole despre roti si zapada publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre roti si zapada, pe AflaCum.ro!

Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada.

Atunci cand ninge abundent, sansele ca masina ta sa ramana blocata in zapada si sa patineze sunt foarte mari.

Iata ce trebuie sa faci pentru a iesi din aceasta situatie:

Umflarea rotilor masinii poate reprezenta o provocare chiar si pentru cei mai experimentati soferi, mai ales in lunile de iarna, cand temperatura scade considerabil. Multi cred ca anvelopele mai moi(dezumflate controlat) sunt recomandate pe drumurile inghetate sau inzapezite. Acesta e doar un mit care te poate pune in pericol! Directia va fi mai greu de controlat pe o sosea inzapezita , daca rotile nu sunt suficient umflate!

Cand si cum ar trebui sa verifici presiunea din anvelope?

- verificarea de rutina. Cauciucurile oricarei masini, indiferent de tipul lor(de vara, iarna sau all-season) pierd aer in timp. E un proces natural. De aceea, trebuie sa verifici periodic presiunea din anvelope. O data pe luna, ar trebui sa fie suficient. Daca observi pierderi neobisnuite de presiune intr-o anvelopa comparativ cu celelalte, trebuie sa iei in calcul o fisura.

Clatitele thailandeze cu banane si ciocolata sau roti, asa cum se numesc in tara de origine, sunt foarte populare in Asia. Le poti prepara, daca doresti, acasa. Trebuie doar sa tii cont de reteta de mai jos. Dureaza destul de mult, in jur de 3 ore, dar merita efortul.

Ingrediente pentru aluat:

- 60 grame de unt;

Daca locuiesti la casa, caderile abundente de zapada pot fi o problema pentru acoperisul locuintei tale. Astazi, iti oferim cateva sfaturi pentru indepartarea in siguranta a omatului de pe acoperis.

1. Masuri de siguranta.

Nu folosi scara pe zapada si pe gheata. Pericolul de alunecare este mare. Daca nu poti curata zapada de pe acoperis folosind doar lopata speciala, apeleaza la o firma specializata.

Daca esti amator al sporturilor de iarna sau iti place, pur si simplu, sa explorezi muntele, sa escaladezi, trebuie sa stii la ce riscuri te expui. Pe langa accidentari, exista, in anumite momente, riscul de avalansa.

In mod normal, partiile amenajate sunt protejate de astfel de furii ale naturii. Complicatiile apar atunci cand faci sporturi extreme in locuri neamenajate sau cand escaladezi muntele , netinand cont de sfaturile specialistilor. Daca, din nefericire, te-a prins o avalansa, trebuie sa incerci sa supravietuiesti. Iata cateva sfaturi:

1. Nu incerca sa fugi de avalansa, chiar daca esti pe schiuri. Zapada e mai iute decat tine. Mai degraba, pastreaza-ti cumpatul si incearca sa te deplasezi in paralel cu avalansa. Poti avea sanse sa depasesti zona.

Carui copil nu-i place sa se dea cu sania? In magazine, vei gasi doar modele de sanie din plastic sau din fier. Din pacate, acestea sunt aproape imposibil de reparat. Prin urmare, cel mai bine este sa-i construiesti copilui tau o sanie de lemn.

Pentru constructia unei sanii de lemn ai nevoie de:

Desen pentru proiectare, placi de pin, suruburi, scule pentru prelucrarea lemnului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar daca este incitant, pentru soferi, condusul masinii iarna, pe zapada si/sau gheata, poate fi extrem de...
In conditii normale nimeni nu se gandeste sa franeze cat se poate de repede. Insa in caz...