Cum sa faci o SANIE de LEMN

Cum sa faci o SANIE de LEMN

Carui copil nu-i place sa se dea cu sania? In magazine, vei gasi doar modele de sanie din plastic sau din fier. Din pacate, acestea sunt aproape imposibil de reparat. Prin urmare, cel mai bine este sa-i construiesti copilui tau o sanie de lemn.

Pentru constructia unei sanii de lemn ai nevoie de:

Desen pentru proiectare, placi de pin, suruburi, scule pentru prelucrarea lemnului.

Instructiuni:

1. Decide cum vrei sa arate sania pe care urmeaza sa o construiesti. Consulta-ti copilul. De asemenea, trebuie sa stii marimea si greutatea baiatului sau fetitei, pentru a construi o sanie potrivita. Vei lua o anumita marja, deoarece copilul este in crestere rapida.

2. Desenul saniei trebuie sa fie detaliat. Acesta va include toate dimensiunile exacte ale fiecarui component. Doar asa o sa stii ce materiale trebuie sa cumperi si cum sa le slefuiesti. Ofera o atentie deosebita talpilor saniei. Acestea trebuie sa fie suficient de late pentru o buna alunecare si pentru stabilitate.

3. Decide din ce lemn vei construi sania. Preferabil ar fi sa utilizezi scandura de pin sau de cedru, prelucrata in mod corect. Fa prima montare, conform desenului, si verifica acuratetea tuturor detaliilor conexiunii. Daca nu te pricepi, angajeaza un specialist tamplar.

4. Pentru a pune piesele impreuna, ai nevoie de suruburi autofiletante. De asemenea, poti utiliza un adeziv special. Toate suruburile trebuie stranse in mod corespunzator, dar cu grija astfel incat lemnul sa nu crape. Daca folosesti adeziv, nu uita sa lasi sania la uscat.

5. Decorarea saniei. Netezeste suprafata de lemn cu hartie abraziva fina. Nu folosi vopsea decat in zonele unde contactul cu corpul este rar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca locuiesti la casa, caderile abundente de zapada pot fi o problema pentru acoperisul locuintei tale. Astazi,...
Daca esti amator al sporturilor de iarna sau iti place, pur si simplu, sa explorezi muntele, sa...
Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada. Atunci...