Rujeola, medicamente

Lista articolelor despre rujeola si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre rujeola si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre rujeola si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rujeola si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului ProQuad, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

ProQuad este un vaccin împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei si varicelei (varsat de vant).

ProQuad este o suspensie administrata prin injectie subcutanata (injectie sub piele). Substantele active sunt virusuri atenuate (slabite) ale bolilor respective.

Rujeola pare o boala demodata, dintr-un trecut indepartat, care nu ne mai poate face mare rau. Din pacate, nu e chiar asa. Au existat pandemii grave pe intreg Mapamondul, inclusiv in Romania. Epidemiile de rujeola sunt posibile in zonele unde vaccinarea antirujeolica lipseste cu desavarsire. Din pacate, la reticenta oamenilor din ultimii ani au contribuit major  campaniile virulente impotriva acestor vaccinuri. Ele au loc inclusiv in tarile civilizate, iar Romania nu face exceptie.

Am analizat argumentele miscarii antivaccin si am ajuns la concluzia ca acestea nu au la baza nimic de natura stiintifica, fiind doar simple speculatii. Sa vedem despre ce mituri este vorba:

Mitul nr 1. In tara mea nu exista epidemie de rujeola, asa ca nu sunt necesare vaccinurile. Conform statisticilor, intr-un grup de zece persoane in care 9 sunt sanatoase si una e bolnava de rujeola, infectia se va raspandi in proportie covarsitoare! Practic, 9 din 10 persoane se vor imbolnavi si una dintre ele va avea complicatii. Pentru a intelege importanta vaccinurilor, cauta statistici! Spre exemplu, in 1968, Marea Britanie a inceput sa utilizeze vaccinul impotriva rujeolei. Datorita acestuia, 20 milioane de oameni au evitat sa se infecteze si 1500 persoane au evitat moartea! Chiar daca nu exista focare intr-o anumita tara, cum poti fi sigur ca virusul nu va fi adus accidental de un turist, sa zicem?! Ar fi sucient, din pacate, pentru ca rujeola sa se raspandeasca aproape instantaneu. Viceversa e valabila. Vaccineaza-te inainte de a calatori in alta tara, deoarece ai putea nimeri in centrul unui focar!

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

De ce sa nu mananci grapefruit in perioada in care iei medicamente. Acest citric opreste actiunea anumitor medicamente si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine. Potrivit cercetatorilor, sunt medicamente care interactioneaza cu acest fruct.

 

Citeste si: Cum sa-ti protejezi MEMORIA. 10 medicamente de EVITAT

 

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de intrebare la care n-o sa gasesti niciodata un raspuns complet. Da, tratamentele nu sunt ideale, insa reprezinta singura cale stiintifica in lupta contra bolilor. Din pacate, de cele mai multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot afecta sanatatea.

Nu stim daca responsabilii din industria medicamentelor ar putea crea sau vor sa creeze pilule fara efecte secundare. Sunt multe scenarii pe baza acestui subiect, iar tema articolului nostru e alta. Ce stim cu exactitate este ca unele dintre medicamente provoaca efecte grave, precum caderea parului, pierderea poftei de mancare sau insomnie.

Astazi, iti prezentam o lista de 10 medicamente care pot avea repercusiuni grave asupra memoriei. Topul este intocmit pe baza unor expereinte traite de persoane care au folosit respectivele medicamente si nu reprezinta un adevar stiintific. Pentru orice problema legata de medicamentele tale, contacteaza imediat medicul!

Pojarul sau rujeola este cea mai frecventa dintre bolile copilariei, fiind o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus.

Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare. Iata cum se trateaza aceasta boala:

Daca persoana afectata de pojar are peste 18 ani, aceasta poate lua paracetamol, pentru tratarea durerilor de cap si scaderea febrei. In cazul copiilor acest lucru este contraindicat, fara a cere in prealabil sfatul unui medic.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...
Coastele rupte sau fracturate sunt rezultatul unei traume in zona pieptului, cum ar fi o lovitura, o...
Citeste prospectul medicamentului Vaccin piocianic (pseudomonas aeruginosa) polivalent si afla pentru ce este indicat si cum se...