Usturoi, patrunjel

Lista articolelor despre usturoi si patrunjel pe AflaCum.ro

Articole despre usturoi si patrunjel

Citeste cele mai noi articole despre usturoi si patrunjel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre usturoi si patrunjel, pe AflaCum.ro!

Iti prezentam, astazi, o delicioasa si simplu de preparat plachie de pui, excelenta la inceputul sezonului de primavara.

Ingrediente:

- 4 pulpe pui;

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient pana in primavara pentru recoltare. Exista, insa, gospodari care planteaza usturoiul primavara. Despre aceasta metoda, in materialul de mai jos.

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Perioada. Plantarea se face doar dupa ce inghetul a trecut(temeperatura solului sa aiba macar 5 grade Celsius).

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Locul. Alege un teren bine luminat, ferit de curentii de aer si cu un sol usor argilos, avand o aciditate neutra. Rotirea culturilor este esentiala pentru a preveni bolile si daunatorii, evitand sa plantati usturoi in aceleasi locuri unde au crescut anterior rosii sau cartofi.

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.

Mujdei - reteta simpla. Ingrediente:

- 50 grame de usturoi;

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma aceasta minunata mirodenie intr-un aliat de nadejde pentru organism. Pentru a fi cat mai eficient, usturoiul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol!

Beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol:

- echilibreaza tensiunea arteriala;

Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi negru in meniu. Acest tip de usturoi nu este altceva decat usturoiul clasic, invechit si fermentat dupa o metoda simpla.

Pentru a deveni negru, usturoiul este tinut la cald timp de aproximativ 2 saptamani. Nu devine, astfel, doar negru, ci si lemnos si dulce.

Cum sa obtii usturoi negru. Ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai avut o recolta bogata de usturoi? Ne bucuram! Totusi, va trebui sa il depozitezi in conditii...
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului...
Plantele de interior schimba imaginea cenusie si uneori deprimanta a oricarei case/oricarui birou, fiind de asemenea un...
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il...
Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma...
Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care...