Vitiligo, boala autoimuna

Lista articolelor despre vitiligo si boala autoimuna pe AflaCum.ro

Articole despre vitiligo si boala autoimuna

Citeste cele mai noi articole despre vitiligo si boala autoimuna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitiligo si boala autoimuna, pe AflaCum.ro!

In termeni medicali petele albe de pe piele poarta denumirea de vitiligo. Acestea pot aparea in diferite parti ale corpului: pe maini, picioare, brate, fata, buze si in jurul ochilor si a gurii.

Cauza lor exacta nu este cunoscuta, expertii fiind de parere ca este o boala autoimuna, in care sistemul imunitar ataca celulele ce produc melanina.

Alte cauze ale aparitiei petelor albe pe piele includ: predispozitia genetica, expunerea indelungata la razele solare, stresul excesiv, deficienta de vitamina B12, precum si infectiile fungice superficiale, eczema, psoriazisul sau alte boli de piele.

Multi oameni ignora diferitele semne care le apar pe piele. O greseala imensa, pe principiul lasa ca trece! De ce nu trebuie sa actionezi astfel? Deoarece orice modificare a culorii pielii poate indica o afectiune mult mai grava.

Petele pe piele apar cu predilectie in sezonul cald. Nu le neglija. Aceste depigmentari( discromii) pot ascunde afectiuni serioase. Sfatul nostru e sa mergi la medicul specialist, daca petele respective persista mai mult de 3 zile.

Boli de piele. De cele mai multe ori, petele care apar la nivelul pielii sunt afectiuni ale acesteia.

Vitiligo este o afectiune ce produce pete albe pe piele, care sunt provocate de distrugerea sau slabirea melanocitelor (celulele pigmentare, responsabile de culoarea pielii), avand ca rezultat pierderea sau oprirea producerii pigmentului.

Cauzele exacte ale acestei afectiuni sunt necunoscute, ea putand fi provocata de factori autoimuni, de stres oxidativ, neutrofic si toxic. Unii specialisti sunt de parere ca este vorba de predispozitie genetica sau susceptibilitate la vitiligo.

Simptomele vitiligo includ:
- depigmentarea unor portiuni de piele(de pe brate, fata, buze, maini si picioare);
- incaruntirea prematura a parului, a genelor, a sprancenelor si a barbii;
- schimbari ale culorii retinei; etc.

Artrita este o boala ce cauzeaza dureri si imobilitate la nivelul articulatiilor. Artrita reumatoida afecteaza articulatiile, fiind o boala autoimuna, care face ca sistemul imunitar sa atace articulatiile, cauzand erodarea acestora si a oaselor.

Aceasta boala cauzeaza dureri cronice si poate duce la pierderea functiilor si la dizabilitate. Artrita reumatoida se manifesta in doua faze. In prima faza tesuturile articulatiilor sunt distruse de catre boala, iar in faza cronica articulatiile sunt atat de afectate, incat pot ingreuna sau chiar impiedica desfasurarea activitatilor de zi cu zi ale persoanelor in cauza.

Daca artrita reumatoida este diagnosticata devreme, tratamentul aplicat ajuta la reducerea inflamatiilor si durerilor la nivelul articulatiilor, acestea recapantandu-si mobilitatea si scapand de riscul deformarii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.