Cum sa construiesti o casa cu doar 1 000 lei

Cum sa construiesti o casa cu doar 1 000 lei

Construirea unei case in Romania nu e la indemana oricui. E nevoie de pricepere si, mai ales, de multi bani. Asta, in general. Pentru ca exista, totusi, o solutie inedita de a ridica o casa cu doar 1000-1200 lei!

Poate parea o gluma, dar poti construi o casa cu 250-270 dolari. A demonstrat-o un englez din Oxfordshire. Michael Buck, un fost profesor de arta, a reusit perfomanta sa ridice o casa, ce-i drept de vara, cu aceasta suma modica. Pentru a reusi miracolul, britanicul a folosit, in general, materie prima: lut si lemn. A mai avut nevoie de cateva folii de tabla, de cateva geamuri si de paie.

Pentru a reduce costurile la minimum, Buck nu a investit intr-un sistem de incalzire centralizata. A dotat casa de vara cu o soba pe lemne. De asemenea, locuinta nu dispune de apa curenta si nici de electricitate. Pentru o oaza de relaxare, nici nu era cazul, am spune noi. Casa de hobbit este invelita cu straturi de paie.

De precizat faptul ca englezul detinea, deja, pamantul pe care a construit inedita locuinta. ”Am vrut sa arat ca o casa nu trebuie sa coste nimic. Din pacate, traim intr-o societate in care ne pierdem viata cu ipotecile, iar bucuria vietii este umbrita” spune Michael Buck, extrem de mandru de casuta sa de vara.

Asadar, daca doresti sa construiesti o casa de vara unde sa va petreci vacanta, ai nevoie de o bucatica de pamant intr-un paradis verde, de lemn, de lut, de cateva folii de tabla si de 3-4 geamuri. A, si sa nu uitam: de pricepere in constructii, bineinteles :)

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradina este un motiv de mandrie pentru orice gospodar care se respecta! Pentru a avea, insa, succes...
Lampionul zburator este din ce in ce mai folosit in zile speciale, precum cele de nastere sau...
Gospodinele nu se simt tocmai confortabil cand vine timpul sa curete ciresele sau visinele de samburi. E...