8 motive stiintifice pentru a consuma muraturi iarna

 8 motive stiintifice pentru a consuma muraturi iarna

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt o bomba de sanatate pentru ca detoxifica organismul, il apara de boli si il face mai rezistent impotriva virusilor.

In acest sens, s-a constatat ca femeile din Polonia care consuma aproximativ 30 kilograme de varza acra pe an au cu 50% mai putin boli de natura hormonala cum este cancerul la san.

Totodata s-a constatat ca gogonelele murate ataca virusii heptici, castravetii acrii combat diabetul si regleaza nivelul colesterolului, iar conopida murata stopeaza procesul de imbatranire.

Impreuna, legumele murate contin proprietati terapeutice extraordinare.

Iata 10 motive stiintifice pentru a consuma muraturi iarna:

Muraturile isi pastreaza intacte mineralele si oligoelementele pe care le au si in stare cruda. Acestea sunt o sursa importanta de potasiu, siliciu, calciu si seleniu.

Sunt ideale pentru dietele de slabire. Fiind sarace in calorii, muraturile au putine zaharuri si sunt considerate alimente anti-obezitate.

Sunt o sursa de vitamine din grupele B si C. Ca si mineralele, vitamina C si vitaminele din complexul B raman intacte dupa ce legumele sunt murate acasa, fara conservanti si chimicale.

Contin probiotice naturale. Bacteriile prietenoase din muraturi vindeca infectiile, previn tulburarile digestive si intaresc imunitatea.

Sunt antibiotice naturale cu efect antiviral. Condimentele si alte ingrediente care dau aroma muraturilor - hreanul, usturoiul, semintele de marar si mustar, precum si frunzele de telina protejeaza sistemul nervos si cel endocrin de microbi.

Muraturile stimuleaza digestia. Bacteriile prietenoase din muraturi previn indigestia, balonarea si disconfortul abdominal, de aceea muraturile sunt recomandate persoanelor care consuma grasimi si proteine din abundenta sau sufera de probleme biliare.

Varza acra si gogonelele combat cancerul. Daca femeile din Polonia care consuma varza acra nu contacteaza cancer la san in aceeasi masura cu femeile din alte tari, in 2010, cercetatorii din Coreea de Sud au descoperit ca tomatele verzi sau gogonelele contin citostatice naturale si pot fi consumate de cei care sufera de cancer la plamani si de cancer de col uterin.

Conopida murata - buna pentru sistemul nervos si circulator
Datorita antioxidantilor puternici pe care ii contine, conopida regleaza activitatea ovarelor, previne bolile nervoase degenerative si bolile cardiovasculare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta....